ДПС ще бистри план за предотвратяване спирането на евросредства

18986
ДПС ще бистри план за предотвратяване спирането на евросредства
Снимка: БГНЕС

Вероятно ще инициираме специални парламентарни дебати и ще поискаме кабинетът да представи за одобрение от Народното събрание екшън план, който да се реализира, за да се избегне спиране на оперативните програми. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде БГНЕС.

Председателят на ДПС коментира факта, че Брюксел замрази вчера плащания по оперативна програма "Околна среда". Виновникът е ясен, това е Бойко Борисов, балонът му, свързан с еврофондовете, се спука. Все повече неприятни истини ще излизат наяве, затова той бърза, но той днес трябва да е видял, че кабинетът "Орешарски" не е сираче и се ползва с много силна подкрепа, заяви Местан. Лидерът на ДПС се опасява, че може да се спука и друг балон на ГЕРБ, свързан и магистралите.

Няма възможност Бойко Борисов да прехвърли отговорността за това на предишни управления, той трябва да си понесе политическата отговорност, защото след одитния доклад през септември 2011 г. не е сторено необходимото, за да се отговори адекватно на бележките на Брюксел.

Местан коментира и вчерашните думи на премиера Пламен Орешарски по отношение на държавните служители, които участват в протести. Политически стерилният човек за мен е неестествен човек и служителят на държавата извън работно време може да има своите политически пристрастия, своето членство, но аз смятам, за нарушение на закон в работно време държавен служител да участва в протестни митинги били в подкрепа или против кабинета, заяви Местан.

По отношение на калинките кабинетът продължава да се бави, коментира той. Според него по време на управлението на ГЕРБ до 35 % от всички назначения достигнат случаите на заобикаляне на Закона за държавния служител в някои министерства. Ние сме против кадровите чистки, но ще упражняваме контрол върху кабинета да се освободят герберските калинки, назначени на местата на достойни служители, репресирани само, защото не са били членове на ГЕРБ, добави лидерът на ДПС.

Като "ниска проба политическо шарлатанство" определи Местан коментарът на Бойко Борисов, че "Лютви Местан и Йордан Цонев ще последват съдбата на Христо Бисеров". До изключително жалки измерения е доведен Бойко Борисов от агонията на опозиционния си статут, коментира председателят на ДПС. Според него става дума за "нескопосан опит за поредно ухажване от страна на Бойко Борисов, но на Доган подаръците свършиха с генерал-лейтенантските пагони на момчето от Банкя. Много е ровено около моето име, но аз, за разлика от Борисов нямам офшорки, всички ми доходи са от заплатата на народен представител, вече 17 години съм народен представител и в момента търся да си купя жилище в София, защото продължавам да живея на квартира, заяви лидерът на ДПС.

Местан обяви, че ДПС е платила 51 хил. лева за влаковете със симпатизанти

Лютви Местан съобщи точно колко е платила ДПС, за да може нейните членове и симпатизанти да пристигнат в София за днешния митинг. Ок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика