Дъщерята на Цветан Василев: Баща ми беше много разочарован от ГЕРБ, Пеевски го рекетираше

14614
Дъщерята на Цветан Василев: Баща ми беше много разочарован от ГЕРБ, Пеевски го рекетираше
Снимка: Screenshot/YouTube

Партия „България без цензура” е представлявала опит на собственика на КТБ Цветан Василев да създаде алтернатива на ГЕРБ и да се освободи от натиска на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това заяви дъщерята на банкера Радосвета Василева в пространно онлайн интервю за относително слабо известния YouTube канал „Най-добрите”.

„Баща ми е търсил различни решения, беше изключително разочарован от управлението на ГЕРБ, в един момент и г-н Пеевски започна да го рекетира. Можете да видите най-ясно каква е била целта на ББЦ като погледнете изказванията на г-н Бареков през април и май 2014 г. – двете партии, срещу които най-много говори, са ГЕРБ и ДПС”, подчерта тя, цитирана от бтв.

Дело "КТБ" няма да бъде отлагано, Цветан Василев нямал пречки да се яви

Делото "КТБ" официално стартира, след като съдът не намери процесуални пречки главният обвиняем Цветан Василев да се яви. Банкерът е ре...

По думите ѝ Цветан Василев е подкрепил проекта „най-вече с идеи”, а финансирането дошло с „един бонус на г-н Бареков от ТВ7, за който баща ми е съдействал”. В обвинителния акт по делото за фалита на КТБ банката е свързвана с ББЦ, като в резюмето за медиите бяха посочени конкретни траншове към лидера ѝ.

„За г-н Пеевски не бих казала, че отношенията им са били приятелски, никога не е бил в приятелския кръг на баща ми – приятел е човек, с който прекарваш свободното си време, споделяш някакви неща. Баща ми е предприемач, той е видял в Пеевски човек с идеи, с бизнес проекти”, твърди Василева, която припомни твърдението на баща си, че атаките срещу КТБ са се засилили, след като неуспелият председател на ДАНС не е получил безвъзмездно ценни активи на банката.

„Първите по-сериозни атаки срещу КТБ дойдоха през 2009-2010 г. Баща ми през онези години си мислеше, че по-лошо от управлението на премиера Борисов няма как да бъде. Тогава имаше непрекъснати заплахи, закани и много интересна игра с доноси. Изкова се една теза (…) това е въпросната мантра за държавните пари в КТБ. В КТБ никога не е имало държавни пари – не се прави простата разлика между пари от бюджета и пари на дружества с държавно участие. Интересен въпрос е къде са парите от бюджета, в какви банки. Парите на дружествата с държавно участие са били привлечени след конкурси”, коментира Радосвета Василева.

Тя посочи, че в този период по публикации на „Капитал” и „Дневник” е бил съставен сигнал в ЕК срещу КТБ и последвалата проверка е приключила без открити нарушения. Дъщерята на банкера твърди, че баща ѝ е бил редовно обвиняван за „неща, които е напълно неспособен да извърши”, като дава пример със сигнал до Атлантическия съвет на САЩ, че баща ѝ планира убийството на бизнесмена и съиздател на „Капитал” и „Дневник” Иво Прокопиев.

Въпреки поредна загуба в съда, приближен до Цветан Василев руснак се надява да вземе Vivacom

Претенциите от страна на руския бизнесмен Дмитрий Косарев (бел. ред. - считан за приближен до Цветан Василев), че всъщност е собственик...

В същото време обаче тя твърди, че виенската полиция е открила „интересни неща” по подаден от семейството сигнал за планирано покушение срещу Цветан Василев.

В интервюто има и сериозни критики към работата на прокуратурата, чийто клиент е и самата Василева, според нея - заради опитите да покаже истината за краха на банката.

И, все пак, кой има интерес от срутването на КТБ? „За мен интересът е най-вече икономически, ако гледаме от гледна точка на теория на конспирацията, може да намерим и политически интерес. Никой от политиците няма интерес от силен национален капитал – той не може да бъде подчинен лесно”, заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика