Европейските ни партньори са онемели от това, което се случва у нас, смята Цачева

14952
Европейските ни партньори са онемели от това, което се случва у нас, смята Цачева
Снимка: БГНЕС

„Вчера в Народното събрание се случи нещо безпрецедентно - парламентът не изпълни разпоредбите, които самият той е приел и не избра зам.-председател на ЦИК от ГЕРБ. За първи път от прехода насам най-голямата парламентарна група в парламента няма представител в ръководството на ЦИК, но управляващата коалиция и АТАКА имат председател, секретар, а всеки един документ се подписва на тези двама ръководни членове на ЦИК. ГЕРБ тотално е изолирана от това ръководство." Това заяви в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева.

„Категорично и по никакъв начин не можем да имаме пълен контрол в ЦИК, защото там решенията се взимат с 2/3 одобрение. Няма политическа сила, която може да има пълен контрол, но управляващата партия държи подписите на Комисията. Европейските избори са изключително важни за България. Европейските ни партньори се онемели от това, което се случва в България. Не можеш да не гласуваш решение, което си въвел в собствения си кодекс. В този парламент недемократичните принципи и силата на мнозинството дават конкретни резултати при определени гласувания. Ние очаквахме, че няма да имаме председател в ЦИК, очаквахме, че тя ще бъде подкрепена за зам.-председател", каза още Цачева.

"Парламентът не може да поставя ултиматуми на президента. На крив парламент президентът му виновен", каза още Цецка Цачева.

По нейни думи ГЕРБ няма намерение да саботира ЦИК. Тя е категорична, че и без членовете на ГЕРБ Комисията може да прави каквото си поиска.

 

ГЕРБ отново ще внесат предложението за Златарева

След като днес предложението на ГЕРБ Маргарита Златарева  да стане заместник-председател на ЦИК бе отхвърлено, утре партията на Бо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика