ГЕРБ бяга от въпроса за сериозна лустрация

28341
ГЕРБ бяга от въпроса за сериозна лустрация
Снимка: БГНЕС

Реформите (в съдебната система - бел.ред.) задължително включват в се бе си силен елемент на лустрация на служителите на ДС. Това заяви по-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Малко по-късно предложението беше "убито" още в зародиш. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в предаването "Още от деня" на БНТ заяви, че не е "време да поставяме въпроси, които да разделят обществото". Според него налице са въпроси, които изискват време, визирайки желанието да бъде направена "дълбока лустрация".

Кр. Велчев: Да сключим споразумение за отговорно политическо поведение

"ПГ на ГЕРБ ви призовава към прагматизъм в името на българските граждани. Да разбием заедно модела, който хората ненавиждат, но са прин...

Велчев продължи и разсъжденията си по отношение на медиите. По-рано днес той заяви: "В Конституцията медиите трябва да станат официална четвърта власт. По този начин няма да има намеса във властите, защото според мен е недопустимо партии или депутати да имат медии".

Депутатът от ГЕРБ беше категоричен, че свободата на медиите се ограничава не от политиците, а от собствениците на конкретната медия. Беше даден пример с това как заглавието говори едно, а останалото съдържание - друго.

Медиите не са четвърта, а първа власт, тъй като те решават един или даден избор, обясни Велчев. Той избегна отговор на въпроса какво ще направи с партийните медии, обяснявайки, че не говори с тях, тъй като мнението му се изкривява.

 

Неграмотността принуди медиите да подменят идеите за духовност

Българските медии вече са в периода на матриците и не могат да излязат от там. Това заяви доц. Иво Драганов от НБУ пред БНР. Бях убеде...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика