ГЕРБ и ОП към ДПС и БСП: Проваляте бюджета, това е пир по време на чума

2564
ГЕРБ и ОП към ДПС и БСП: Проваляте бюджета, това е пир по време на чума
Снимка: БГНЕС

Проваленият кворум в парламента даде повод на управляващите от ГЕРБ и Обединените патриоти да разкритикуват поведението на БСП и ДПС. Те го определиха като "пир по време на чума". Според тях останалите партии в парламента трябва да преодолеят това дребнава чувство на пиршество и да се върнат в зала, за да се гледат важните за обществото закони по време на пандемия. Управляващите смятат, че БСП и ДПС проявяат нехайно и безотговорно отношение. Те изтъкнаха, че и в управляващата коалиция има карантинирани и болни от коронавирус, но все пак останалите са в Народното събрание, за да работят.

Припомняме, че днес в парламентарните комисии е предвидено разискване и на Бюджет 2021, а в зала трябваше да се разискват промени в ДДС.

Ананиев за Бюджет 2021: Не раздаваме предизборни пари, здравеопазването е приоритет

Този бюджет е много по-различен от всички останали досега. Той се направи в безпрецедентна ситуация, в която всички държави акумулираха...

Окончателно: Мнозинството не събра кворум, парламентът няма да заседава днес

"Байганьовска полика" - така видя поведението на опозиццията лидерът на НФСБ Валери Симеонов."Днес е ден на вододел. БСП и ДПС днес показаха своето истинско политическо лице на лицемерие. Ако досега можеше да се намери някакво оправдание за тяхното отсъствие и повърхностно поведение в зала, сега, когато сме в навечерието на приемането на бюджета, когато се гледат данъчните закони, това е безотговорно", каза той. "Мисля, че в днешния ден ще прогледнат и слепите избиратели", реагира остро Симеонов. И сега ли трябва да демонстрираме нагла безотговорност, продължи той, визирайки многото болни от коронавирус депутати и тежката криза.

Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ, го подкрепи: „Това поведение в никакъв начин не може да бъде определено като нормално. Отговорните и системните политически партии би следвало в такъв момент да излъчват послания към българския народ, които да дадат на нацията знак, че ние тук сме изпратени именно да решаваме проблемите на хората. В днешния ден, когато даже лидерът на опозицията е в болница. Ние разчитахме на повече отговорност и солидарност, защото това означава политическо поведение с дългосрочна визия, а не само търсене на евтини дивиденти“. Тя подчерта, че в седмичната програма на Народното събрание са влизали и промени в данъчните закони, които са неотменна част от бюджета на страната за догодина и дори „прелюдия към него“. „Изключително важно е в този момент да гарантираме финансова стабилност на системите, които от една страна осигуряват здравното обслужване, от друга – дават гаранции за социална сигурност и на трето място – посрещат последствията от икономическата криза“, коментира още Дариткова. Според нея, поведението на опозицията в такъв момент „не е нормално политическо поведение“, още повече от хора, които „имат претенциите да поемат управлението на страната“. Председателят на групата подчерта още, че от ГЕРБ има карантинирани депутати, но не посочи точно каква е бройката им – един или двама.

"Общият враг в момента е пандемията", каза Искрен Веселинов от ВМРО, който също разкритикува ДПС И БСП и изрази надежда това да е последният случай, в който двете партии „демонстрират такава безотговорност“.„Още повече, че именно в техните редици бяха хората, които не вярваха във вируса, ходеха без маски, пръскаха вируси. Една немалка част от нашите болни колеги са функция на тяхната безотговорност. Да, може би този пир по време на чума, този триумф, който си осигуриха днес, ги удовлетворява по някакъв начин. Но, ако са българи, ако мислят за обществото и за това как градивно може да се развива то, трябва да преодолеят това дребнаво чувство на тържество. Да се върнат в зала и да осигурят приемането на държавния бюджет, както те декларираха“, призова Веселинов. "Помня, че г-жа Нинова каза, че "ние ще се върнем в пленарната зала, когато се гледат данъчните закони", спомни си той.

Бюджет 2021 влиза в парламентарните комисии

Законопроектът за държавния бюджет за 2021 година влиза за разглеждане в няколко парламентарни комисии. Той предвижда за следващата год...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика