X
 
 

ГЕРБ: Кризата в Перник може да бъде тласък за водната реформа

475 0
ГЕРБ: Кризата в Перник може да бъде тласък за водната реформа
Снимка: БГНЕС
От името на ГЕРБ с две ръце подкрепяме предложението за промяна в Министерски съвет с молбата и ангажимента Емил Димитров да влезе с летящ старт, за да не се стига до следващи ситуации в Перник.

Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по време на дебатите, свързани с оставката на Нено Димов като министър на околната среда и кандидатурата на Емил Димитров,

БСП: Управляващите отклоняват вниманието от водната криза и замърсяването с нас

Изказвам съчувствие на Емил Димитров за новия му пост. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнител...

Ненков заяви, че имайки предвид биографията си Емил Димитров ще покаже резултатите, които трябва да бъдат показани и затова ГЕРБ ще го подкрепи.

По думите му, каквото и да се каже от парламентарната трибуна проблемът стои пред хората от Перник. "Каквото и да кажа едва ли ще стигне до тяхното дълбоко съзнание. Поводът за днешния дебат и днешното гласуване и промяна в МС е ситуацията в Перник и подадената оставка на г-н Нено Димов. Уважавам неговото решение.

Мисля, че не само ареста е причината, а осъзната оставка. Всеки един министър и всеки един служител на висша държавна позиция винаги трябва да е с тази мисъл, че в крайна сметка се носи политическа отговорност, не само наказателна такава. Вярвам, че следващите месеци г-н Нено Димов ще има възможност да защити своята позиция", каза още Ненков, цитиран от "Фокус".

Той се обърна към перничани, че държавата с целия си властови, финансов и интелектуален потенциал се старае да разреши кризата.

Начало на парламентарния сезон: Ще има ли предсрочни избори заради водната криза?

В началото на новата пленарна сесия основните парламентарни групи излязоха с политическите си декларации за приоритетите през 2020 годи...

"Не искам да поставям на една плоскост ситуацията в Перник и изобщо проблема с водата като цяло. В крайна сметка една криза може да даде един по-голям тласък за реформата, която тече последните години с водите.

Фактът, че имаме нужда от това да променим самото си съзнание, затова да ползваме водата", посочи още Ненков. Според него е очевидно, че в климата има непрогнозируеми ситуации. Ненков заяви, че не може да се съгласи, че нищо не е направено.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...