ГЕРБ се оправдаха, че идеята за болничните е на патриотите, те отричат

2950
ГЕРБ се оправдаха, че идеята за болничните е на патриотите, те отричат
Снимка: БГНЕС

"Това за болничните вчера определено е предложение на патриотите. Естествено, че не сме предлагали. Ако беше предложение на ГЕРБ и правителството, щяхте да го видите в бюджета при неговото внасяне от Министерски съвет. Но ние се съгласихме с тези, макар че те не са безспорни". Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ в кулоарите на парламента.

"Не съм казала, че ГЕРБ не е съгласен. Не може ГЕРБ да не е съгласен да се подпомогнат възрастните хора с увеличение на минималната пенсия, защото ние го правим постоянно. Друг е въпросът, че точно този тип мярка с повишаване на минималната пенсия за изслужено време и старост, а не пенсия за хора, които никога не са полагали труд или нямат достатъчно стаж, има други начини и способи, по които трябва да се подпомагат”, допълни Стоянова и обясни, че неслучайно имаме толкова широко развито социално подпомагане.

Свиленски: Докато ГЕРБ обсъжда Истанбулската конвенция, БСП внася мерки срещу насилието

„БСП заяви, че най-големият проблем на страната ни е корупцията. Откакто внесохме вота на недоверие, виждаме, че управляващите пр...

От Обединени патриоти обаче отрекоха предложението да не се плаща първия ден от болничния да е тяхно: "Предложението за болничните е на финансовия министър. Това каза секретарят на ВМРО и депутат от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов пред журналисти. Ангелов поясни, че предложенията на "Обединени патриоти" са вдигане на минималните пенсии на 250 лв. и освобождаване от такси на 4, 5 и 6- годишните от детските градини. "Другите предложения са от колегите от ГЕРБ. Есстествено, че не сме предлагали, това е по предложение на финансовия министър за болничните", каза Ангелов. На въпрос защо коалиционният партньор на "Обединени патриоти" лъжат, Ангелов коментира, че не е слушал Менда Стоянова какво точно е казала. Той обясни, че на коалиционен съвет са били подкрепени всичките предложения.

Стоянова от своя страна обясни, че за ГЕРБ е изключително важно коалицията да остане стабилна и да довърши мандата си правителството: "Но това означава, че нашите коалиционни партньори в разговор с нас също трябва да успяват да реализират своите обещания и своите мерки, предвидени в техните програми", каза тя.

"Не даваме назад, аз казвам каква е истината. Ако някой се срамува от това, което е предложил, той трябва да се обяснява. Ние сме предложили вдигането на минималната пенсия, защото това е част от нашата програма, никъде е нашата програма няма заложени болничен и всеки може да го провери от вас нито в управленската програма, нито в програмата на ОП. Не се дистанцираме, защото казах, че тези предложения са подкрепени на коалиционен съвет, но казвам, че не сме ги предложили ние. И това е истината и това е факт. На този съвет са присъствали много хора, които могат да го потвърдят", заяви Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика