ГЕРБ внесе в НС искане за оставката на Мая Манолова

24424
ГЕРБ внесе в НС искане за оставката на Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрани искане за оставка на Мая Манолова като заместник-председател на парламента, предаде „Фокус” .

Снежана Дукова от ПГ на ГЕРБ обясни част от мотивите.

Манолова: Изборният кодекс работи, с него се разкри измамата с подписите

"Радвам се, че хората са се възползвали от възможността да проверят дали коректни фигурират в подписките на партиите, която дава нови...

„Вчера и днес поведението на Манолова надмина всички норми и правила, които изисква дълбоко уважаваната институция от мен – Народно събрание. Мая Манолова си позволява да неглижира присъствието в залата на опозицията, да прави обструкции от високата трибуна, която би трябвало овладява, защото този пост не е случаен. Тя си позволява да запушва уста, да наказва, да осъжда, да минипулира, да прекъсва, да не дава думата, да гледа в ляво, да неглижира поведението на депутатите в център и по никакъв начин да не дава думата на колегите от дясното пространство”, заяви Дукова.

Единственото достойно нещо, което би могла Мая Манолова да направи, е да подаде оставка, допълни Дукова. „Така, както в първия неин мандат злополучно шест месеца не отвори дума, а сега се опитва да говори, даже и да дава акъл. Смятам, че принципната ни позиция и мотивите, които сме заложили в проекта за решения, дават точното основание това да се случи. Ако колегите й от Коалиция за България, нееднократно унижавани от нейното желание за бърза писта за кариерно развитие, защото нереализираната мечта да стане председател на Народното събрание (колегите неслучайно скандираха Миков да се върне в зала), показва, че нямаме лично, персонално отношение към поста, а към лицето Мая Манолова, която вероятно в тази писта желае да стане председател на НС”, допълни тя.

„Дълбоко съм убедена, че ако Мая Манолова имаше морал и принципи, ако спазваше демократичните ценности на институцията, да спазва закона и правилника на НС, това сигурно нямаше да се случи. Апропо, тя бърка арената на 42-то НС със селския мегдан на кюстендилско и с дупнишката правна школа, която няма нищо общо с принципите и законите на 42-рото Народно събрание. Апропо вероятно се търси подтекста на костинбродската афера, защото предизборната кампания започва и те не могат да намерят мотив, с който да оправдаят безспорната загуба, която социологическите агенции предвиждат в този случай. Апропо тя не може да намери дар слово, защото речевите характеристики, които хвърля в зала, не са словесна салата, а нещо по-страшно. Когато си депутат, макар и от Коалиция за България, това е отново недостойно поведение. Питам се къде е България в този случай?”, посочи Дукова.

„Единственото, което трябва да се случи, е напускане на тази зала и оставка”, каза още Дукова.

Кой е най-приказливият депутат?

Справка, изготвена от администрацията на Народното събрание по искане на bTV показва кой колко е говорил в парламента. Рекордьорите по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика