Гешев даде отговори защо се кандидатира и защо Пеевски не е част от делото КТБ

7379
Гешев даде отговори защо се кандидатира и защо Пеевски не е част от делото КТБ
Снимка: БГНЕС

Налице са кални процеси и това не е тайна – мисля, че е видимо за цялото българско общество. Така единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев отговори на въпрос каква е мотивацията му да се кандидатира, след като каза преди време, че към дадения момент не иска да участва в борбата за поста.

"Нещата предвид предстоящите политически избори и избора на главен прокурор започнаха да стават кални. Може би, така е по целия свят. Започват да се атакуват всякакви магистрати", посочи в края на март тази година зам.-главният прокурор.

Две жени са задържани заради сблъсък на Орлов мост

Две жени са задържани и отведени в I-во районно управление на МВР за физически сблъсък на Орлов мост в непосредствена близост до подлез...

Сега Гешев повтори като основен аргумент за мотивацията си, че иска да оправдае доверието на колегите му и труда им, оценен и от европейските партньори на България. Той даде и примери за кални атаки – публикуваната вчера, 23 октомври, статия на Actualno.com на база сигнал от анонимен източник за съмнение дали има недекларирани банкови сметки зад граница (в Швейцария и Монако), както и материал на "Биволъ", в който се твърди, че Гешев е помогнал на подведени под отговорност по аферата "Недосегаемите" да получат по-малки присъди.

На въпрос дали депутатът от ДПС Делян Пеевски трябва да бъде привлечен като обвиняем или разпитан заради КТБ, Иван Гешев отговори, че не смята, че трябва да се влияе от настроения извън прокуратурата и отговорните по даден случай прокурори. Кандидатът за главен прокурор уточни и, че това се отнася до всеки, като посочи и името на издателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев. Защо Пеевски не е разпитван - посочих при досъдебното производство, както не са разпитвани г-н Прокопиев, г-н Дончев, заяви Иван Гешев, като напомни за думите си при внасянето на обвинителния акт за делото - припомнете си ги в този материал!

"Ако се съберат нови доказателства, за всеки от нас е ясно, че е преценка на дадения съдебен състав", заяви Гешев и увери, че прокуратурата няма притеснения да разпита което и да е лице.

На друго питане, Иван Гешев уточни и, че не се притеснява да отговаря на въпроси на неправителствени организации. Той беше категоричен и за друго - че категорично не е вярно и се манипулира със статистика, че работата на прокуратурата в България е много лоша. Кандидатът за главен прокурор визираше въпрос на Фондация "Антикорупционен фонд" - вижте в този материал!

СДВР увери, че на протестиращите срещу Гешев е предложено да протестират не пред ВСС

Предложено е друго място и по друго време за протеста срещу кандидатурата на Иван Гешев. Сега говорим с окупиралите "Орлов мост" и се о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика