Горанов: Не планираме актуализация на бюджета

8866
Горанов: Не планираме актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

Изключително благоприятна е пазарната среда в момента за поемане на дълг, тъй като има една много добра лихвидност на европейските и световни пазари въобще. Това каза финансовият министър Владислав Горанов на заседание на парламентарната Комисия по външна политика, предаде „Фокус“.

„Моментът е подходящ от гледна точка на нивата на доходност, които ще постигнем. Това би била една много успешна емисия спрямо предходни такива, които Република България е правила. Дългът се използва единствено за финансиране на дефицит и за погасяване на предходен държавен дълг. Разходите, които държавата прави се утвърждават ежегодно в съответствие с Конституцията с годишните закони за държавния бюджет“, заяви Горанов.

Гечев и Стоянова се скараха за "новия" заем - има ли го или го няма всъщност

Не спекулирам с цифри. Това заяви депутатът от БСП и част от икономическия и финансов екип на правителството на Жан Виденов проф. Румен...

Той посочи, че коментарите, които са се чули по отношение на разходите за отбрана, продължават да са дебат в правителството.

„Не възнамеряваме да внасяме актуализация на Закона за държавния бюджет за 2015 година. За 2016 година е стартирала бюджетната процедура. Водят се разговори с отделните министри и с общините по отношение на съставянето на бюджета за 2016 година. Все още сме на относително ранен етап. За нас винаги е било приоритет максимално ограничаване на бюджетния дефицит“, каза още Владислав Горанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика