Готви се нов закон за движение по пътищата

26495
Готви се нов закон за движение по пътищата
Снимка: Thinkstock

След като вчера, 15 март, Народното събрание прие промени в Закона за движение по пътищата, днес депутатите Георги Свиленски (Коалиция за БЪлгария), Ивайло Московски (ГЕРБ) плюс Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали от катастрофи обясниха, че тепърва ще се готви изцяло нов закон.

Според Свиленски до 6-7 месеца проектът ще е готов. На въпрос защо тогава сега се правят поправки в действащата норма, депутатите отговориха, че така се синхронизира нашето законодателство с европейските изисквания. В противен случай може да се стигне до санкции от страна на ЕС, а няма време толкова бързо да се подготви новият закон.

Законът за пътищата предизвика нов горещ спор в Народното събрание

Спор по въпроса кога да бъдат гласувани промените в Закона за движението по пътищата, който се разглежда днес на първо четене в Народ...

„Последните дни парламентът разглежда два законопроекта. В момента се опитваме да направим широка дискусия за нов Закон за движение по пътищата”, заяви още Свиленски.

„Трябва да се направи широк формат работен екип, който да работи по дългосрочен и устойчив закон. Това не значи, че сега не трябва да коригираме сегашния. Темата е динамична”, каза Ивайло Московски. Според него най-важно е в момента като поправка в закона да мине създаването на информационен център за обмен на данни с останалите европейски държави.

„Това означава да бъдат глобявани по-лесно чужди граждани у нас и български граждани в чужбина”, обясни Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали от катастрофи.

Готвят се и промени за дейността на автосервизите, които да бъдат на регистрационен режим с минимална такса.

Истинските цифри за регистрацията на нови автомобили в България

След като в две лицензни автомобилни издания бяха публикувани данни за продажбите на нови автомобили в България, се оказа, че те не са ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика