Хаджигенов заби задочно 10 неприятни въпроса на Радев за Украйна

5817
Хаджигенов заби задочно 10 неприятни въпроса на Радев за Украйна
Снимка: БГНЕС

Във връзка с последното становище на държавния глава от „Ние идваме!“ отправиха 10 въпроса към Румен Радев. Като автор на въпросите е посочен адвокат Николай Хаджигенов, депутат от 45 и 46 парламент.

Припомняме, че по-рано днес президентът призова за разум при взимането на решението за военна помощ за Украйна. „България е лоялен член на ЕС и НАТО и е солидарна с нашите партньори и съюзници. Но много хора говорят, без да имат собствено мнение. Ако нашите партньори им кажат да не предоставят оръжие, те няма да го направят. А ако им кажат да предоставят, те искат точно това", каза Радев.

Държавният глава отговори на въпрос какво ще стане, ако БСП напусне коалицията. "Мисля, че ръководството на БСП ще намери такава формулировка, в която хем да не носи отговорност, хем да остане в коалицията", прогнозира държавният глава.

Ето и въпросите, които от "Ние идваме" отправят към Румен Радев:

Транспортният министър към президента: Шарлатанин си, когато се преструваш на демократ, а душата ти е на изток

"Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, когато се преструваш на "демократ" а душата е на друго място. На изток."  Т...

1. Ако управлявахте само БСП и България изпрати оръжие на опожарената Украйна, щяхте ли да напуснете коалицията, за да оставите страната ни без правителство и без работещ парламент по време на криза? 

2. Поименно кого визирате като „милитаристи“, „шарлатани“ и „хора без собствено мнение“?

3. Бихте ли помогнал на Украйна, виждайки агресията, смъртта и разрушенията в нападнатата страна, без да са Ви помолили от ЕС и НАТО? Има ли такава молба от алианса и съюза?

4. Откривайки географското положение на България, на какво разстояние от конфликта са Румъния, Молдова, Полша, Литва, Латвия, Естония, Словакия, Унгария?

5. Наличието на огромна историческа българска диаспора в Украйна не е повод Путин да спре бомбардировките, но е повод председателят на Асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе да заяви, че голяма част от етническите българи в страната са на фронта и са без бронежилетки, а Украйна се нуждае от оръжие, за да се защитава, а не за да напада. Интересувате ли се от мнението на украинските българи?

Радев видя риск от Трета световна война

Президентът на Република България Румен Радев направи изявление по случай 1-ви май, празника на труда. Той поздрави българските граждан...

6. Обемът руски газ за Испания може да бъде констатиран и без посещение в страната, но изглежда късно е открит обема руски газ в България, защото Вашият служебен премиер, Вашият служебен министър на енергетиката и Вашият шеф на „Булгаргаз“ отказаха 2/3 от обемите евтин азерски газ. Ако смятате, че рисковете са били известни отдавна, това означава ли, че отдавна сте съдействали да останем без алтернативни доставки?

7. Обсъждан ли е въпросът за противовъздушната отбрана и радарната система от Дуранкулак до София на Национален съвет за национална сигурност? Ако да, кога и какви мерки взехте като върховен главнокомандващ?

8. Ако състоянието на изтребителната ни авиация и защитата на територията ни са в тревожно положение, по каква причина назначеният от Вас премиер, а впоследствие – военен министър, се противопоставяше на предислокацията на сериозни сили на НАТО на наша територия, твърдейки, че след време ще подготвим наш батальон, ще попълним само липсващите ресурси и ще допуснем само българско командване?

9. Как като президент на Републиката оценявате информационната война срещу страната ни, засиленият шпионаж и поведението на руския посланик в София?

10. Г-н Радев, чия територия е Крим?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика