Хаджигенов залага на правителство на малцинството

2796
Хаджигенов залага на правителство на малцинството
Снимка: Actualno.com

Ние сме готови да участваме по някакъв начин в правителство или да подкрепим правителство на опозицията. Toва заяви адвокат Николай Хаджигенов, заместник-председател на коалиция "Изправи се! Мутрин вън!" в сутрешния блок на bTV.

Запитан кои са принципите, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ", Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант".

Николай Хаджигенов: Бойко си отиде

Надяваме се народът да бъде в Народното събрание. Живот и здраве, протестът приключи. Това заяви в изборното студио по bTV Арман Бабикя...

Ако се обединим върху принципите на демокрацията, върховенство на закона и свобода, би трябвало да бъдат подкрепени всички парламентарни партии без ГЕРБ, подчерта той.

По думите му трябва да се работи върху принципно обединение срещу партията на Бойко Борисов. Юристът е на мнение, че е нужна промяна в правилника на Народното събрание.

"ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел", коментира Хаджигенов.

Има председател на НС, който не е специалист по специфични поцинковани изделия, доволен е Хаджигенов. По думите му в последните два парламента Цвета Караянчева служила като смокиново листо на мръсотиите на Борисов. Да върнем гордостта на Кърджали в специфичното производство на поцинковани изделия, където му е мястото

Житие и страдание на адвокат Хаджигенов

Адвокат Хаджигенов направи серия от спиращи дъха, но и затормозяващи ума политически салта, с които ще се наложи да се занимаем. ...

Зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", обясни Хаджигенов.

Той отново потвърди думите си, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но обеща, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството. "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", посочи политикът.

Николай Хаджигенов подчерта, че ще направи всичко по силите си тези ревизии да свършат, за да се види, че народът трябва да разполага с форма на контрол и да установи нарушенията на Борисов. Той се надява ГЕРБ и Бойко Борисов да разберат скоро какво значи правосъдие.

Хаджигенов смята, че подкрепа от БСП, ДПС дори и ГЕРБ трябва да бъде приета за демонтиране на статуквото

Засега не обсъждаме имена, Слави Трифонов и партията му мълчат. Така адвокат Николай Хаджигенов коментира актуалната политическа ситуац...

По повод виковете "Мутри вън!", които вчера дойдоха от страна на депутатите от ГЕРБ, Хаджигенов запита дали през последните години именно те от коалицията са лъгали и изнасилвали българския народ, че да бъдат наричани мутри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com