Хамид Хамид: Президентът не е продукт на ДПС

2100
Хамид Хамид: Президентът не е продукт на ДПС
Снимка: БГНЕС

Предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам, защото са след едно 10 годишно катастрофарно управление на ГЕРБ. Държавата трябва да се гради наново институциите не работят", каза пред Нова телевизия депутатът от ДПС Хамид Хамид. "Винаги сме били против това управление във всичките му формати, никой не може да ни обвини, че сме му помагали. Там, където сме гласували за, е да се утвърди нашата евроатлантическа интеграция".

Казвали сме, че алтернатива на ГЕРБ няма, но дори и тогава сме гласували на вот на недоверие за това управление във всичките му формати, каза Хамид.

Не е тайна, че 30 години всеки си измисля митологеми да ДПС, после гонят ДПС по коридорите да ги подкрепим. Така се създават митологеми и за г-н Пеевски. 

Преди няколко дни имах спор с обикновен гражданин тук от Овча Купел, понеже отворихте орташксия въхпрос. Датата 28 март, подхвърлена от президента, устройва само ГЕРБ, така той постави първия въпрос и втория въпрос беше има ли орташко поведение, каза Хамид. 

ДПС се отнася с уважение към всички институции и към президенстката, не споделям тезата ви, че уважението го няма. Преди 5 години времето изискваше политически действия и политически продукт. Ние започнахме преди имената на президентите да бъдат обявени. Метаморфозата дойде, когато ескалира противопоставянето между институциите. Тогава поискахме оставката и на премиера, и на президента, това противопоставяне пречи. 

"Уважаема кърджалийска мъченице", обърна се Хамид Хамид към Цвета Караянчева

Не сме съгласни с определението кърджалийска, но дотам завършва нашето несъгласие. Това каза народният представител от ДПС Хамид Хамид....

Преди 5 години ДПС имаше свой кандидат за президент, Пламен Орешарски, така че не може да се каже, че сегашния президент е наш политически проукт, каза Хамид Хамид. 

ДПС ще предложи своята програма на политическите сили и ще видим в бъдещия парламент до кого са най-близки, каза Хамид в отговор на въпрос дали е време ДПС да се доближи до БСП.

Преди година поставихме въпроса за гласуването на българите в чужбина, този въпрос обаче се поставя само по време на пандемия.

Не очаквам каква реч би се направила в чужбина за ДПС, участието на Ердоган в конгреса бе участие на един от председателите на партия, които бяха поканени, каза Хамид Хамид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com