X
 
 

Харчим пари за реклама на "напредъка" в съдебната реформа

294 2
photo of Харчим пари за реклама на "напредъка" в съдебната реформа
Снимка: БГНЕС
29 166, 67 лв. планира да похарчи Министерството на правосъдието за “Координационни срещи и публични събития за промотиране резултатите от напредъка по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка на Европейската комисия”.

Това става ясно от документация по друга обществена поръчка, обявена от МП преди дни, предаде БГНЕС. Т.нар. “Механизъм за сътрудничество и оценка на ЕК” представляват годишните Мониторингови доклади, които в последните години са изцяло критични по въпроса за напредъка на България в съдебната реформа.

Разследването по "Яневагейт" е спряно заради липсата на човека, направил записите

Досъдебното производство по аферата "Яневагейт" бе спряно преди две седмици, тъй като разследващите не са могли да намерят човека, запи...

Веднъж годишно, в края на януари месец, Брюксел излиза с доклади по отношение на България, които остро критикуват липсата на ефективни присъди и независимо правосъдие у нас. През юли месец в ЕК се провежда дискусия на експерти от страните-членки на Европейския съюз, която представлява “устен доклад”.

Миналия месец ЕК отново излезе с “устен доклад”, който също е бил с критичен тон по отношение резултатите на България, но неговото съдържание не бе направено обществено достояние.

Амбициите на управляващите е Мониторинговият механизъм на ЕК, който продължава вече десет години спрямо България, а и Румъния, да приключи до края на мандата на настоящия състав на Комисията. Вероятно промотирането на “напредъка” на България ще се реализира около излизането на следващия Мониторингов доклад, което трябва да се случи в края на януари 2017 г., тъй като към момента обществената поръчка все още не е обявена.

Финансирането на координационните срещи и публични събития във връзка с “напредъка” на България в съдебната реформа се осъществява чрез Тематичен фонд “Сигурност” на “Българо-швейцарската програма за сътрудничество”.

ЕСПЧ решава дали съдиите може да членуват с професионални организации и масонски общества

Част от промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ), които бяха гласувани на второ четене на 27 юли, ще бъдат атакувани от Съюза на съд...

По същата програма Министерството на правосъдието търси туроператор, който да осигури логистиката по провеждането на десет срещи в цялата страна на тема: “Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в областта на младежкото правосъдие”. Провеждането на дискусиите в периода октомври 2016 г. – юни 2017 г. във Велико Търново, Стара Загора, Варна, Панагюрище, Хасково, Разград, Смолян, Ямбол, Пловдив и София ще струва почти 112 000 лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
    Напредък няма, реклама има. Що е то - българската държава във всичките й аспекти.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
    Комунисти и реформа!!! Щом в реформата няма грабеж и далаверки, герберите и бсп, ще я направят ама друг път!