Христо Иванов: Трябва повече политическо време и търпение за третия мандат

1185
Христо Иванов: Трябва повече политическо време и търпение за третия мандат
Снимка: БГНЕС

Трябва повече политическо време и търпение за третия мандат. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред медиите в Народното събрание. 

Той заяви, че има храна за размисъл по предложенията на ИТН за програмата, но според  него това няма да е големият препъни-камък. "За нас най-важното е, че стъпваме на програмата, която беше разработена като част от усилията за реализиране на първия мандат от страна на "Продължаваме промяната". Формулата, която дефинирахме преди връчването на третия мандат, за нас виждаме да се стъпва на нея. До края на деня ще обсъдим и уикенда предложенията, които са постъпили и съм сигурен, че ще намерим удовлетворяващите решения. Другата седмица ще бъде по-трудният етап. Това, което мен ще ме интересува да видим е систематично усилие онези дефицити, които имаше миналата контрукция, как ги променяме. Миналия път не изградихме добър механизъм за взимане на решение. Имаше много ситуации, в които възникнаха напрежение и конфликти, защото имаше решения, които бяха взети без предварително обсъждане. Това се дължеше на това, че беше парцелиран Министерски съвет", добави Христо Иванов. Според него това е показало, че не работи добре. 

Съпредседателят на "Демократична България" заяви, че това ще изисква и време. "Едно от нещата, които бих искал да акцентирам, че ще трябва да сме търпеливи да дадем време да усилието за третия мандат. Реконструирането на четворната коалиция в петорен формат, защото става дума за колегите, които се отделиха от ИТН, няма да е проста задача, ще отнеме политическо време и търпение", добави Иванов. 

Той коментира и отношенията между ПП и ИТН. "Много е важно не просо да смекчим тона. Винаги съм призовавал за добри обноски. Проблемът, който поставят колегите от ПП как след като е съборено правителство по този начин, е възможно изобщо да се конструира някаква формула, която гарантира минимално доверие, че няма да се случи същото не на шестия, а на шестия. Това е сериозен политически въпрос, на който колегите от ИТН трябва да дадат отговор", коментира Иванов. 

Той прогнозира, че от тук нататък българската политика ще бъде само това. "Повече еднолични големи спасители, няма да има. Ще трябва да се научим да го правим това нещо", добави Иванов. Според него диалогът трябва да се възстанови като норма в политиката. 

Ще работи ли старата четворна коалиция според Андрей Гюров? Четете ТУК. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика