Илхан Кючюк: Има основание за предсрочни избори

1943
Илхан Кючюк: Има основание за предсрочни избори
Снимка: Actualno.com/Славея Йорданова

Има основание за предсрочни избори. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ евродепутатът Илхан Кючюк.

Той попита с коя криза се справя правителството: „Справя ли се правителството? С коя криза се справя - с енергийната? Предприема ли действия? Нека да видим какво прави една Испания - 165 милиона е инвестирала директно в икономиката Ние имахме среща със земеделски производители, те нямат комуникация с властта, това никога не се е случвало. Той ви го каза, господин Паскалев, това правителство е твърде безидейно и безхарактерно. Когато нямаш идеи и характер как поддържаш власт - да бъде просто на едно кресло, било и то министерско?“, коментира Илхан Кючюк.

Евродепутатът Илхан Кючюк посети Киев, Буча и Ирпин: Подкрепяме европейската перспектива на Украйна (СНИМКИ)

Евродепутатът от ДПС и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк бе на посещение в Украйна, където посети градовете - Киев, Буча и Ирпин. По вр...

Според него на власт се идва с идеята да се реализират идеи: „А тази власт, особено водещите партии в нея, имаха лигитимната претенция да дойдат на власт, за да реализират идеи, които са радикални и по това разбирам подобри от предишните. Виждаме, че вече 4 месеца нищо от това, което се говореше по време на предизборната кампания, не се случваше“, допълни евродепутатът. По думите му това е определение за популизъм: „Говориш нещо, което на много хора им се харесва по време на изборите, и след което 4 месеца по-късно осъзнаваш, че не можеш да го реализираш и търсиш оправдание в партньори”, каза Кючюк.

Той допълни, че ДПС със сигурност „няма намерение да сваля властта с нелегитимни средства“. „Ние осъзнаваме, че сложната геополитическа обстановка изисква да има стабилност в България, но в същото време в името на някаква си стабилност не можем да оставим Кирил Петков да управлява още 10 години и да не казваме грешните неща, които върши. Ако вие сте съгласни да оставим настоящите управляващи да ни управляват 10 години без да правят нищо, без да внасят законопроекти, без да правят реформи, без да имат идея по външнополитическите въпроси, аз не съм съгласен“, допълни Илхан Кючюк.

Евродепутатът каза още, че ДПС е за ясна национална позиция по въпроса за изпращане на оръжие в Украйна. „ДПС е проатлантическа партия по характер. Предстои вътрешнопартиен дебат по темата. Трябва да има европейска подкрепа, европейска солидарност в няколко направления – включително възстановяването на Украйна, план Маршал, за да може да уважим стратегическия избор на една държава. Днес имахме форум и на него точно това дискутирахме – това е възможност за ЕС да се постави на геополитическата карта и да си зададе въпроса къде бяхме, къде сгрешихме и къде искаме да бъдем. В този разговор България трябва да участва. Ако господата, които управляват днес, не са в състояние, просто не са за там“, отбеляза евродепутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика