Илиян Василев: Блажени са вярващите, че сагата с канадското гражданство на Кирил Петков е приключила

36221
Илиян Василев: Блажени са вярващите, че сагата с канадското гражданство на Кирил Петков е приключила
Снимка: БГНЕС

"Блажени са вярващите, че сагата с канадското гражданство на Кирил Петков е приключила. Сега започват поредицата от компромати за него, за семейството му, за близките му. Кални пехливански истории от "оборите" на българската политическа действителност. Интриги. Класика Христо Иванов и Кирил Петков например.

Важното е накрая да му турят етикета "маскара", защото прекалено свети на фона на политици като Борисов, Митов, Доган, Гешев, и т.н.. Трябва да го спрат на максимално ранен етап в кариерата му, защото е огромна заплаха - образован, интелигентен, решителен, приятен на външен вид /как да не му завидиш на фона на тумбестите или неугледни важни политици/, възпитан, добронамерен", пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

Йордан Цонев: За ДПС темата с гражданството на Кирил Петков не е приключила

За ДПС темата за канадското гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков все още не е приключила. Това обясни зам.-председателя...

"У нас има една порода мрънкачи, генетични скептици, които седят отвън на пейката и съзерцават цял ден събитията около тях и гледат да намеря кусур на всеки и на всичко. Така оправдават "полезността" са на кибик на случващото си и на стадо в казана на българската политика - колчем някой се надигне, цялата им енергия се насочва към унищожението му. Без особен смисъл и лична полза, на така за ползу роду.

Много такива люде атакуват Кирил Петков. Още на времето като прочетох откровени, долни лъжи за себе си от хора, които нито ме познават, нито знаят за събитията, слагат етикети, мразят безплатно и завинаги си казах, че няма никакъв смисъл да се спори с тях. Защото отрицателната им енергия е единственото което имат, което ги държи заедно и осмисля дните им. По-добре е да ги оставиш да се саморазрушат, отколкото да им помогнеш с диалог.

Големият страх на Системните е обединение на силите на промяната ДБ, ИБГНИ, качествените хора в служебното правителство, ИТН и БСП, които заедно могат да размърдат блатото и подредят програмирания "хаос", който по замисъл трябваше да върне през есента правителство на статуквото, след бунтове около цените на базисни стоки, енергия, топло, газ и т.н.

Атаката срещу Петков ще продължи, защото това е единствената им контраигра, иначе трябва от сутрин до вечер да се занимавате с актуализация на бюджет, с корупцията /скелетите се поклащат зловещо, а гардеробът още не е открехнат напълно/, с реалностите на гешевското правосъдие, с ежедневните примери на морална и нравствена деградация на водещите ни политици управлявали до този момент. А те раждат гняв, огромен гняв.

Три са непосредствените цели на Статуквото.

Наталия Киселова: С постове във Фейсбук Кирил Петков не може да докаже, че няма двойно гражданство

"Цялата информация, която получаваме, е през статуси на Фейсбук. Тя обаче е субективна. Конституционният съд казва, че през подобна инф...

Ако случайно се стигне с третия мандат до кабинет, Петков и такива като него да не бъдат там и да има достатъчно "управляваеми" хора. По никакъв начин не трябва да се стига до там хората да видят че има и друг тип, честно управление, недай си боже, да усетят и благодат от това. Тогава ще рухне цялата "логика" на 30 години внушение, че толкова можем, че материала е лош, че ние всички сме прости и т.н.

Второ, ако не се стигне до кабинет, а до ново служебно правителство, Петков пак да бъде дискредитиран, защото натрупва популярност, която ще му позволи при следващ служебен кабинет да върши неща, които не можеше през първия. Бръкне ли по надълбоко в ББР и ДКК, а това е само началото, ще стане страшно.

Трето, да ударят президента, който застана зад Петков.

След като не стана с гражданството му /тук ще продължат със съмненията за декларацията, за кога точно е престанал да бъде канадски гражданин и т.н./, ще потърсят нов кусур с религиозната му праволинейност /не е достатъчно православен и християнин, може и към жената му да погледнат/, ще търсят "тъмни" петна в биографията му от ранна възраст, офшорни сметки, злоупотреба с пари., инвеститорски егоизъм и прочие традиционна стока на отдела за мръсни номера на Статуквото и руските му спонсори.

Имах известни резерви към бързо изгряващите звезди от служебния кабинет, защото вън от съмнение те умеят да работят с визията и словото. Според мен не би трябвало да изпадаме във възторг, да си търсим нови месии, а да гледаме на делата. Защото много "пророци" напоследък се навъдиха и сме се напатили.

Десислава Атанасова и Явор Дачков с проверка за канадското гражданство на Кирил Петков - и пак въпроси

След като Кирил Петков коментира лично въпроса относно канадското си гражданство и че е получил необходимите документи, последваха отно...

Но яростта с която го атакуват от всички страни за мен а гаранция, че е точния човек за работата и актив на Промяна, който заслужава нашата подкрепа.

Промяната ще я бъде, колкото и да пречат.

Това е песен на Сам Кук от преди много години - "Промяната ще дойде".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика