Има партии, които не са се отчели за 2015 година пред Сметната палата

897
Има партии, които не са се отчели за 2015 година пред Сметната палата
Снимка: БГНЕС

Само дребни политически риби не са подали годишните си финансови отчети списъците на дарителите си за 2015 година пред Сметната палата, съобщават от ведомството.

Не са подали годишни финансови отчети 7 партии: „Българската евролевица“, „Българска средна класа“, „Гражданска сила“, „КОЙ - компетентност, отговорност и истина“, „Национално патриотично обединение“, „Български земеделски съюз“ и „Нова България“.

Глобиха три партии за агитация преди началото на кампанията

Три партии и коалиции са били глобени от общинския инспекторат в Пловдив, заради разпространение на агитационни материали, преди начало...

Съгласно закона, на политическа партия, която не представи в срок финансов отчет, се налага имуществена санкция в размер от 5000 до 10 000 лв. При непредставяне или непредставяне в срок на финансовите отчети в Сметната палата политическите партии губят правото си на държавна субсидия до произвеждането на следващите избори за народни представители.

Общият брой на партиите, които са подали годишните си финансови отчети за 2015 г. в Сметната палата става 156. Две партии - ПП „Майки на децата ни“ и ПП „Граждански съюз за Нова България“, не са били длъжни да подадат отчети, защото са спрели да съществуват през миналата година, въпреки това са ги подали.

Сметната палата публикува годишните финансови отчети и списъци с дарителите на политическите партии по действащия Закон за политическите партии от 2006 г. насам. Тогава са подали отчетите си само 63 партии от общо регистрирани 357, а 294 партии не са изпълнили задължението си. През 2007 година броят на партиите, неподали отчети отново е голям - 253 от 359 регистрирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика