Искаме оставката на Орешарски, казаха от ГЕРБ

30219
Искаме оставката на Орешарски, казаха от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ официално поиска от премиера Пламен Орешарски да хвърли оставката на правителството. Това стана по време на брифинг в парламента, а говорител на партията по въпроса беше бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев.

Изказването му беше подкрепено от над 50 от партийните му колеги, които държаха снимка на окървавен по време на протеста студент и други кадри от сблъсъците с полицията от днес, информира bTV.

Честите вотове на недоверие подкопава доверието в институцията

Според депутатът от БСП Димчо МИхалевски, не трябва да има чести вотове на недоверие. Това заяви той в предаването Всяка неделя по Нова...

„Ние, от парламентарната група на ГЕРБ, се обръщаме към депутатите от ДПС, БСП и „Атака” да предотвратят насилието пред сградата на парламента. Не прекрачвайте границата, отвъд която има омраза. Пред парламента са българските граждани - тези, на които сме се клели да служим, нека ги чуем. Нека търсим мирния път на България.
Намерете възможност да успокоите напрежението. Длъжни сме да покажем, че можем да носим отговорност”, заяви Дончев.

В същото време от пресцентъра на партията на Борисов изпратиха декларация, в която се посочва цялата позиция на формацията по повод напрегнатите събития в центъра на София.

„Господа депутати, намерете възможност да успокоите напрежението и чуйте гласа на народа. Той ни е дал отговорността да решаваме съдбата му. Иначе всички сме излишни. Призоваваме всички от управляващата коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси”, се казва още в декларацията на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика