Искрен Арабаджиев: Все още не сме взели решение дали да се явим на изборите с ДБ

2542
Искрен Арабаджиев: Все още не сме взели решение дали да се явим на изборите с ДБ
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" не са взели решение дали да се явят на предстоящите избори заедно с "Демократична България". Това заяви в студиото на "Лице в лице" по БТВ дерутатът от ПП Искрен Арабаджиев. "Предстои свикване на органите на партията, след сериозна дискусия ще вземем решение", уточни той.

Арабаджиев подчерта, че през изминалите седмици правителството е изградило много стабилна основа. "Преглеждайки състава на служебния кабинет, основно виждам експерти. Няма толкова силни политически фигури. Смятам, че със съставянето на този кабинет президентът цели плавен преход между едно редовно правителство с друго. Виждам експертен кабинет, който цели да премине държавата по-спокойно в следващите месеци, които ще са изпълнени с доста политически изказвания и напрежение в предизборната кампания. Надявам се да постигнем управление в следващото Народно събрание", добави той.

Депутат от "Продължаваме промяната": ГЕРБ и ДПС успешно се справиха да ни пречат

ГЕРБ и ДПС успешно се справиха със задачата да ни пречат. "Продължаваме промяната" започна без парламентарен опит и това позволи на опо...

"Предишната власт и първият служебен кабинет бяха потърсени от обществото, беше преглед на 12-годишното управление на ГЕРБ. Ние не се притесняваме от проверки, които може да разпореди сегашният служебен кабинет, всичко е било изрядно при нас", заяви още депутатът от "Продължаваме промяната". 

"Кабинетът Петков остави държавата в много добро състояние. Над 1,5 млн. лева излишък на бюджета. Това което направихме в енергетиката е показателно за политиката, която води Продължаваме промяната. Скъсваме лека полека зависимостите, които се бяха натрупали в държавата, зависимостта от ДПС, както и тази от Русия в енергетиката", каза Арабаджиев. 

"Това, което завещахме е интерконекторът да има Акт-16 до месец и един договор, който служебното правителство може да използва и да докара танкерите с втечнен газ. Ако служебният министър на енергетиката има желание, тези количества втечнен газ могат да пристигнат. Договорът с "Газпром" е активен до 31 декември, но руската страна настоява да направим плащането в рубли. Ако те приемат плащането ни в долари, газът може да потече", коментира той по повод очакваната криза с газа през зимата. 

"Борбата с корупцията има две измерения. Едното е създаване на институции, които да преследват корупцията и да наказват виновните. Тук мисля, че успяхме. Второто измерение е да не се допуска корупция мисля, че и тук бяхме успешни. Доказахме, че когато държавата се управлява без корупционен натиск, средства има. МВР има над 100 случая изпратени в прокуратурата. Това, което не успяхме да придвижим бе по-сериозна реформа в прокуратурата. Надявам се това да бъде реализирано в 48-ото НС", допълни депутатът от ПП. 

Николай Денков очаква ПП да грабнат победата на изборите

Бившият образователен министър акад. Николай Денков очаква, че Продължаваме промяната ще бъде първа политическа сила на предсрочни парл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика