Искрен Веселинов: Търсим пътища за запазване целостта на голямата коалиция

2681
Искрен Веселинов: Търсим пътища за запазване целостта на голямата коалиция
Снимка: Vmro.bg

„Търсим пътища за запазване целостта на голямата коалиция. Те минават единствено през изпълнение на ангажиментите, които сме поели един към друг”. Това каза депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Плюс-Минус” по Нова телевизия.

„Ние не сме обвинявали ДПС, че се съобразяват с ГЕРБ. Аз заявих, че ако ГЕРБ искат да управляват с ДПС, ние сме готови да отстъпим. Към момента дават знаци, че искат да управляват с „Обединени патриоти” и търсим общите теми. Мисля, че ще намерим правилния път, но в края на краищата това е динамичен процес”, заяви Веселинов.

Александър Сиди: Доброволните отряди ще са нещо добро за българите

Аз очаквам почти ежедневно такива компромати да се появяват. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV депутатът от ВМРО Александър С...

„Водим поредица от разговори с МВР за доброволните отряди. Предоставили сме наши текстове. Ще се срещнем и с колегите от парламента. Смятам, че до седмица ще имаме яснота каква е политическата и експертна позиция по този въпрос, за да се вземе вярното решение”, добави той. Според Веселинов от МВР никога не са били „за” въвеждането на доброволни отряди. Той е на мнение, че в малките населени места те са необходими заради завишените нива на престъпност.

Той коментира и появилите се в публичното пространство записи и снимки, за които се твърди, че са на премиера Борисов. „Тази компроматна война води до загуба на авторитет на политиците и до демотивация сред хората да гласуват. От това губи политиката, както и легитимността на властта. Всички, които ползват компромати, трябва да са наясно, че страдат институциите. Този начин на политическа борба е отвратителен, защото влошава шанса за национално единение и постигане на национални идеи”, смята Веселинов.

Според ВМРО НСО трябвало да бъде част от МВР. От партията никога не са подкрепяли тезата да са отделна институция, подчерта Веселинов. Той е на мнение, че 9 месеца преди изборите не е подходящо да се обсъжда подобен казус. „Явно трябва да разделяме образа на президент и президент зад граница. В България той говори основно като опозиционен политик. Явно това е неговият начин да упражнява политиката си. Президентът има много важна задача – да осигури разговора между институциите и политическите партии. В това отношение смятам, че Румен Радев е длъжник на българите. Позиционирайки се в опозиция, не може да върши тази работа. Ние нямаме намерение да се фокусираме върху критика срещу президента, защото ще влезем в общия хор на тези, които рушат институциите", коментира още Веселинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика