Исмаилов: ГЕРБ са единствените, с които можем да се коалираме

23550
Исмаилов: ГЕРБ са единствените, с които можем да се коалираме
Снимка: БГНЕС

„Важно е за Реформаторския блок да има един председател. Решенията, които вчера взехме, тресират този път. Назрял е моментът за повече концентрация на власт и повече ефективност. Кампанията, която ни очаква, ще бъде изключително важна и напрегната. Нямам съмнение, че РБ ще има своята парламентарна група в новото Народно събрание". Това заяви в предаването „Лице в лице" Корман Исмаилов, председател на Народна партия „Свобода и достойнство", част от Реформаторския блок.

„Моето лично мнение е, че Радан Кънев има куража и смелостта да сложи пръст в раните и проблемите и да се ангажира с тяхното решаване. Който и да е бъдещият лидер на Реформаторите, той има повече нужда от доверие и подкрепа", категоричен бе той.

В средата на септември Реформаторският блок ще избира председател

Реформаторският блок ще избере председател на 15 септември, понеделник. Това ще стане на конгрес на организацията. Към момента единств...

„Господин Борисов е известен с неговите маниери и неговото постоянство на непостоянството. Нека първо да проведем нашата кампания и избирателите да видят нашите приоритети. След изборите, в зависимост от подкрепата, която сме получили, толкова по-силни ще сме в защитаването на позициите си. Конкурентни сме с всички партии, но червената линия на БСП, ДПС и националистическите партии не можем да преминем. Единствената партия, с която бихме могли да се коалираме, е ГЕРБ. Борисов разбра, че взаимодействието с Пеевски, Доган и компания е пагубно. ГЕРБ има своя потенциал, но след предишното им управление, те имат нужда от по-широка подкрепа и сериозни партньори", коментира той евентуалните бъдещи партньори на РБ.

„Интригите в България много работят. Случайно стечение на обстоятелствата може да внесе напрежение между хората. Ако ще има партньорски диалог, той трябва да е публичен", добави той.

„Към нас са отправени много очаквания. Ако не сме ние, ситуацията ще бъде много патова в следващия парламент. Статуквото нанесе големи щети на институции и заложи страшни бомби, някои от които гръмнаха. Предстоят тежки месеци и трудна зима", каза още Исмаилов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет може да просъществува повече, ако изборите не гарантират едно стабилно управление.

Боричканията в Реформаторския блок не спират, няма съгласие за председател

Кризата в Реформаторския блок (РБ) продължава. Лидерите на петте партии се събраха на спешна среща, за да търсят изход и да предотвра...

„Изключвам някоя партия от РБ да се отдели. Ако някой искаше самостоятелно участие, нямаше да влезе в блока", завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика