Исмаилов: Кунева няма да е кандидат за председател на РБ

22383
Исмаилов: Кунева няма да е кандидат за председател на РБ
Снимка: БГНЕС

Нямам информация от председателя на Движение "България на гражданите" /ДБГ/ Меглена Кунева какво решение са взели за участието си в Съюзния конгрес на Реформаторския блок на 14 септември.  Със сигурност знам, че Кунева няма да се кандидатира за председател на РБ. Може би информацията, че от ДБГ няма да участват в конгреса, е свързана с това.

Така председателят на Народна партия Свобода и достойнство /НПСД/ Корман Исмаилов коментира информацията, че ДБГ няма да участва на Съюзния конгрес на РБ, предаде БГНЕС.

Исмаилов припомни, че е взето решение на председателския съвет на Реформаторския блок да се проведе съюзен конгрес до средата на месец септември. НПСД ще спази това решение, а делегатите за конгреса са почти уточнени.

Исмаилов заяви, че в НПСД все още не са решили дали ще подкрепят Радан Кънев за председател на РБ. "Нека първо видим кои ще са другите кандидати и след това ще вземем решение. Трябва да чуем техните представяния, ангажименти и визии за развитието на партията", обясни Исмаилов, който все още няма информация кои ще бъдат всички претенденти за поста. НПСД също е номинирала Исмаилов за председател на РБ, но той все още не е преценил дали ще участва в надпреварата.

"Бихме участвали единствено в следващо дясно-центристко управление и потенциален наш партньор е ГЕРБ. Не виждам други потенциални наши партньори, след като сме дефинирали БСП, ДПС и партиите от националистическия спектър като наши опоненти", категоричен бе председателят на НПСД по отношение на бъдещите партньори на РБ.

Той обясни, че на 14 септември  ще бъде представена и управленската програма на РБ, където ще бъдат посочени секторите и конкретните срокове, в които те трябва да бъдат реформирани.  "С ГЕРБ бихме могли да разговаряме само по тези въпроси. Влизането на РБ в следващо управление ще бъде гаранция затова, че нищо няма да бъде такова, каквото е било преди.  – И от гледна точка на управлението на Пламен Орешарски, и от гледна точка на управлението на ГЕРБ, каквото беше по-предишното управление", каза още Исмаилов.

Според Кунева партньорство между реформаторите и ГЕРБ е най-естественото нещо

Сътрудничество между Реформаторския блок и ГЕРБ би било най-естественото. Това заяви председателят на Движение „България на гражд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика