Историята не се повтори, приеха оставката на Делян Добрев

3877
Историята не се повтори, приеха оставката на Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Парламентът прие оставката на Делян Добрев като народен представител. Добрев напуска парламента, но остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

Досега той бе и председател на Комисията по енергетика към Народното събрание.

Свиленски: С оставките Борисов си купува още политически живот

"Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани. Вече 3 - 4 седмици държавата се тресе от имотни корупционн...

Във вторник стана ясно, че Делян Добрев е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

През последните дни в медийни публикации беше посочено, че майката на Делян Добрев и негови близки са си купили жилища на цени много по-ниски от пазарните.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля, не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев.

Той аргументира оставката и като "знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".

Единственото изказване по време на дебатите направи депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. От парламентарната трибуна той обяви, че няма да гласува за оставката на Добрев, въпреки последното решение на Конституционния съд.

Кумецът на Добрев: Купените апартаменти са на пазарни цени

Изнесената в статията на сайта „Бивол” информация за цените на закупените имоти в кв. „Манастирски ливади” в Со...

„По излъчването на Делян Добрев видях, че е едно чудесно момче с буден и честен поглед, което се чувства политически убито. Точно за това няма да гласувам тази оставка“, заяви Марков. „То бива вече с тия апартаменти! В колиби ли да живеят народните представители? Какъв е този садизъм?“, попита той от трибуната.

Делян Добрев излезе на политическата сцена през 2012 година, когато стана министър на икономиката, енергетиката и туризма, заменяйки на поста Трайчо Трайков след правителствена визита в Катар.

Добрев първоначално заявява, че ще подаде и своята оставка като член на екипа на министъра. По-късно променя позицията си и приема да поеме министерския пост на мястото на Трайков.

Той е обвиняем за престъпление по проекта АЕЦ "Белене". Депутатът от ГЕРБ е обвинен за нанасяне на щета от 4,5 млн. лева. Причината е, че след като правителството на Борисов е спряло проекта "Белене", според обвинението той не е разпоредил да спрат плащанията към работещата по него фирма "Парсънс".

Самият Добрев твърди, че е прекратил  "далаверата Белене". Той е категоричен, че няма нищо общо с това обвинение, а някой се опитвал да го "пришие" към останалите обвиняеми.

Делян Добрев също подаде оставка - като депутат

Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел...

През 2017 г. Добрев подава оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил популярност с името „кумгейт“, за който е обвинен от депутатката Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково.

Тогава парламентарната група на управляващите застана зад него, а оставката му бе отхвърлена от парламентарното мнозинство.

След това Конституционният съд излезе с решение, че народните представители не могат да гласуват против волята на колегата си, но междувременно самият Добрев оттегли своята оставка от деловодството и остана депутат.

Оставката на Делян Добрев беше третата в ГЕРБ само за ден, след като заради медийни публикации с поста си се раздели заместник-областният управител на София Томи Николов, а кметът на Созопол Панайот Рейзи напусна единствено партийната структура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика