Иванов: Уникалният принос на третото управление на Борисов - взети, но неприети оставки

2389
Иванов: Уникалният принос на третото управление на Борисов - взети, но неприети оставки
Снимка: ПП "Да, България"

"Освен със заснемането на въплътения Швейк със синичко цукалце на главата до иконата на Пантократора в премиерския кабинет, третото управление на Борисов ще влезе в историята с утвърждаване на уникален принос към световната политическа практика - взети, но неприети оставки. Днес обаче, от ГЕРБ говорят за пълен мандат, а Корнелия Нинова подмени идеята за опозиция с естраден популизъм и напусна парламента. Вместо "излизане от политиката" у нас това е нов връх в политиката за рушене на държавността и демокрацията". Това пише в изявление председателят на "Да, България" Христо Иванов по повод началото на политическия сезон, белязано от подадени министерски оставки и спорове в парламента.

"Ако някой е очаквал от Радев да бъде някакъв контрапункт на целия този разпад, след недовършените му "въпроси за Пеевски" и вчерашните му празнословия, би трябвало да е ясно, че той идеално се интегрира в статуквото. При това положение естествено е цветановите сиви калинки и корпулентните приятели на Борисов да се надяват да векуват в това състояние на стабилен разпад", пише Иванов в коментара си за изявленията на държавния глава, който обяви, че предсрочните избори не са алтернатива и загатна за собствена политическа формация. .

Иванов: Борисов опитва да се закрепи с махането на още три бушона

"Борисов опитва да се закрепи с махането на още три бушона, въпреки че те не са нищо повече от поредните негови сламени човечета. Хорат...

Лидерът на "Да, България" предупреждава, че "с дефанзивното преструктуриране на ЕС и завръщането на авторитарния популизъм на сцената, става възможно България да бъде окончателно върната в евразийска орбита, което ще позволи открито и пълноправно управление на мафията у нас". От гледна точка на тази цел, според анализа на Иванов, "бързо изхабяващият се Борисов става все по-малко полезен и когато дойде моментът, той просто ще трябва да предаде формалните премиерски пълномощия на Корнелия, Радев или който там е определен да реализира окончателния завой на Изток".

"Големият ни шанс е, че тясната пътечка към Еврозоната, която все пак ни беше оставена, може да се превърне в път към ядрото на ЕС за България", подчертава Христо Иванов. Според него "тази цел естествено се разгръща в програма за дълбока модернизация на всички ключови сектори, чието изпълнение може да върне страната в полезрението на инвеститорите и към производство на благосъстояние с ускорени темпове".

Той призовава демократичната общност "през следващия сезон да дефинираме ясно тази нова национална цел и да реализираме широка гражданска консолидация около нея".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика