Ивелина Василева: Каква е алтернативата на БСП за сектор "Води"?

2065
Ивелина Василева: Каква е алтернативата на БСП за сектор "Води"?
Снимка: БГНЕС

В мотивите по вота има повече от 20 страници критики за сектор „Води“, а само едно изречение в алтернативата на БСП "Визия за България".

Това каза председателят на Комисията по околна среда и води и депутат от ГЕРБ Ивелина Василева по време на дебатите по вота на недоверие.

"Атака" без категорична позиция за вота на недоверие, но с нападки към БСП

"Атака" ще определи своето отношение към вота на недоверие при неговото гласуване. Това каза депутатът от „Атака“ Павел Шоп...

„Грижата за природата е грижа за хората, а чистата и здравословна околна среда е предпоставка за по-добри условия на живот. Затова нашето отношение към днешния дебат е сериозно. Ние внимателно се запознахме с мотивите към внесения от БСП вот на недоверие. За жалост не виждаме същото сериозно отношение от страна на колегите към днешния дебат.

Колеги, не ни изненадахте, защото това, което демонстрирате е неконструктивен и градивен подход, а самоцелни критики и стремеж за създаване на паника, истерия, напрежение и подсилване страховете на хората. Политиките по околна среда изискват експертност, грижа и стратегически подход. В околната среда вредите се нанасят бързо, но възстановяването отнема дълги години. Затова трябва да се подхожда с много висока степен на отговорност“, заяви още Василева.

„Още от 2009 г. работим за законодателна рамка, която е изцяло хармонизирана с европейската. Държим на строг контрол, защото посегателството срещу околната среда е посегателство срещу хората. Там, където има слабости и пропуски, всеки носи своята отговорност“, каза още Василева.

„Твърдите, че много пъти сте повдигали темата, но нямате нито едно законодателно предложение. Напротив, подкрепяте нашите, което означава, че одобрявате политиката ни. Давате заявка за управление, но на практика нямате какво да предложите.

Депутат от ГЕРБ обвини БСП в лъжи, социалистите се позоваха на НСИ

„През последните няколко седмици все по-често ставаме свидетели на манипулирана, преекспонирана, иначе казано фалшива информация....

Вашата алтернатива е „Визия за България“, където темата за околната среда е тотално неглижирана. На темата са отделени само няколко абзаца. Критикувате, но не давате решение. В мотивите по вота има повече от 20 страници критики за сектор „Води“, а във вашата алтернатива има само едно изречение за водите“, заяви още Василева, цитирана от Фокус.

Тя посочи,че БСП няма как да пренебрегнат направеното дотук. „. Десетилетия наред нямаше инвестиции във ВиК сектора.Само за няколко години изградихме над 2500 км ВиК мрежа и пречиствателни станции за отпадъчни води, 51 наброй. Повече, отколкото са построени по време на целия зрял Социализъм“, заяви още председателят на Комисията по околна среда и води.

Народният представител от БСП и зам.-председател на Комисията по околна среда и води Манол Генов направи реплика, че Ивелина Василева е пропуснала да каже, че операцията на италианските карабинери е свършила повече работа по отношение на екологичната политика, отколкото всички екоинспектори в министерството.

Ивелина Василева отговори на Манол Генов, че там, където има незаконосъобразни действия, те трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

ДПС: Държавата е в колапс заради некадърно управление

„Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това а закономерния...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика