Иво Сиромахов: Ако "Има такъв народ" се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа

14261
Иво Сиромахов: Ако "Има такъв народ" се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа
Снимка: Actualno.com

"Партиите на корупцията - ГЕРБ, БСП и ДПС - имат мнозинство в 45-ото Народно събрание и докато те са мнозинство, те ще настояват да се запази олигархичният модел, при който икономиката е изцяло зависима от държавата, при който съдебната власт е подчинена на управляващата партия. При този модел няма разделение на властите, те се управляват от едно място".

Това мнение изрази пред БНР Иво Сиромахов, писател, сценарист и понастоящем водещ на "Вечерното шоу на Слави Трифонов", но не и член на партията "Има такъв народ". "Чувствам се по-силен в медиите, опитвам се да давам свободният глас на свободните хора. Унизително е да сме толкова назад в 21. век, на 112-о място по свобода на медиите", посочи Сиромахов.

Иво Сиромахов: "Има такъв народ" ще развали играта на политиците в парламента (ВИДЕО)

Влизането на "Има такъв народ" много ще развали играта на политиците в парламента. Това заяви в предаването "Студио Actualno" писателят...

Много важно е четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три, категоричен беше Сиромахов и добави: "Смесването на властите и контролирането им от едно място доведе до сериозни поражения върху обществото". По думите му на изборите на 4 април е направена малка крачка към промяна, но има още много път. "В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Очевидно, че имат някакви други интереси, заради които те настояват на всяка цена да са във властта. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство", посочи Сиромахов.

Според него трите партии на протеста "Има такъв народ" "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" искат промяна и повече неща ги обединяват, отколкото ги разделят:

"Важно е те да действат заедно. Големият въпрос не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни в държавата", акцентира той и уточни, че спешните неща, които трябва да се случат, са промяна в съдебната система и промяна на избирателния закон. Предсрочни избори тази година са много възможни, прогнозира той.

В коментар на споделеното от него мнение във Facebook: "Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента" Иво Сиромахов обясни, че няма закачка в този негов статус и изрази надежда от "Има такъв народ" да не са се отказали от мажоритарния вот:

Иво Сиромахов пред Actualno.com: Българите от малки се тревожим какво ще кажат другите

Кои са 'майкини'? На почит ли са иронията и сарказмът сред българите? Как приемаме реалността и имаме ли смелост да се изправим срещу к...

"Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време". Сценаристът подчерта, че 7/8 ТВ не трябва да става партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители: "Нашите зрители не са само симпатизанти на "Има такъв народ", затова трябва да произвеждаме програма, която да е адекватна за всички хора. И не може, а е задължително да има смешки и ирония към Слави Трифонов".

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика