Изборът на управител на НЗОК и ръководство на КЗД в програмата на депутатите

866
Изборът на управител на НЗОК и ръководство на КЗД в програмата на депутатите
Снимка: БГНЕС

Тази седмица редовното парламентарно заседание ще започне с прекратяване пълномощията на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който сам подаде своята оставка, предаде БГНЕС.

Предстои депутатите да подложат на първо гласуване Законопроекта за държавните помощи, Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, както и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Българската банка за развитие.

12 министри отиват на парламентарен контрол

12 министри ще участват в редовния петъчен парламентарен контрол, който ще започне от 09:00 ч., ще има и разисквания по питането на нар...

Очаква се второ гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс (Общ проект изготвен от Комисията по правни въпроси, въз основа на приетите на първо гласуване на 30.6.2017 г. законопроекти с вносители Корнелия Нинова и група народни представители).

Предстои депутатите да изберат заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност” и заместник-председател, ръководещ управление „Осигурителен надзор” на Комисията за финансов надзор. Изборът е предвиден като точка първа за четвъртък, 27 юли.

Като точка първа в петък пък предстои да бъде избран управител на Националната здравноосигурителна каса. Предстои да бъде избран и председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита от дискриминация. Това е предвидено като точка втора за петък, 28 юли.

Проект на решение за приемане на Календар на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, 1 януари - 30 юни 2018 г. ще бъде точка трета в петък.

Депутатите одобриха единни критерии за научните степени

Парламентът прие на първо четене минимални национални изисквания към кандидатите за придобиване на научна степен и заемане на академичн...

Предстои и да бъде разгледан проект на решение за удължаване срока на действие на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и проект за решение по доклада на комисията. Редовният парламентарен контрол също е в петък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика