X
 
 

Изплащат втората част от субсидиите на партиите на 19 юли

1181 0
photo of Изплащат втората част от субсидиите на партиите на 19 юли
Снимка: БГНЕС
Министерството на финансите ще предостави втората част от държавната субсидия за 2019 г. на правоимащите политически партии на 19 юли 2019 година, пише в сайта на министерството. В рамките на годината субсидията се превежда на четири части.

След обнародване на измененията в Закона за политическите партии, партиите са получили издадената от министъра на финансите заповед, определяща документите, които трябва да се представят в МФ за държавната субсидия и необходимите срокове. След изтичане на 14-дневния срок за обжалване на издадената заповед, по реда на Административнопроцесуалния кодекс, Министерството на финансите ще преведе втората част от държавната субсидия на правоимащите политически партии, изпълнили установените изисквания.

Депутатите изпълниха волята на Борисов: партийната субсидия става 1 лев

Народното събрание намали партийната субсидия на 1 лев за глас, както и финансиране на партиите чрез дарения без таван, включително и о...

В случай че в срок до 18 юли 2019 г. включително, политическа партия от 44-тото Народно събрание не е възстановила доброволно дължимите на централния бюджет средства, субсидията й ще бъде редуцирана в размер, съответстващ на нормативно установения – партията ще получи 70 % от втората част на субсидията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители