Извънпарламентарни формации ще бъдат партньорите заедно с АБВ, заяви Първанов

28934
Извънпарламентарни формации ще бъдат партньорите заедно с АБВ, заяви Първанов
Снимка: БГНЕС

Извънпарламентарни формации ще бъдат нашите партньори в коалиция АБВ. Това каза на пресконференция в Добрич Георги Първанов, предаде Радио „Фокус”.

Първанов посочи, че АБВ сa критици на ДПС, на управляващите и на парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ, затова на предстоящите европейски избори коалиция АБВ ще бъде съставена от извънпарламентарни формации.

Нидал Алгафари напуска АБВ обиден

Режисьорът и експерт в PR-а Нидал Алгафари напуска гражданско сдружение АБВ. Той съобщи това в публикация в профила си в социалната мре...

Относно отношението на АБВ срещу протестиращите срещу управлението на Пламен Орешарски, Георги Първанов коментира, че протестът е преминал през много различни форми и в него вероятно има нехомогенен състав от участници. „Протестът загуби своята сила. Той се изчерпа в огромната си част именно поради това, че неуспя да постигне никаква реална цел от поставените”, каза Първанов и допълни, че на този етап протестите не са ефективни.

АБВ ще се бори срещу задкулисието в българския парламент. Георги Първанов посочи, че предстоящите избори за Европейски парламент са важни, за да се даде отговор на въпроса - накъде отива България. Според него, 25 години след прехода, страната ни отново се изправя пред кръстопът - единият път е на агресия, омраза и конфронтация, а другият път - на диалога и разума. Първанов посочи, че в момента, в страната няма идеологически мотивирани политици, защото те се мотивират от други неща. Според Първанов, политика трябва да се формира в и чрез партиите, а не - задкулисно да се формира правителство, за което обществото не знае как е съставено. Според него, по време на сегашното управление, продължават практиките, на които сме били свидетели по време на управлението на ГЕРБ - решенията да се взимат от няколко души, което опорочава развитието на България.

Тогава правителството на БСП е критикувало управлението на ГЕРБ, агитирало е за премахването на плоския данък и за строителството на нова ядрена централа. Това, според Първанов, се е забравило, и в момента се работи на парче, така както на някого му се иска. Според Първанов, това е вид изневяра на предизборните обещания, дадени от БСП по време на предизборната кампания. В страната се наблюдава и кадруване, отбеляза Първанов.

Според него, по-малкият коалиционен партньор в лицето на ДПС, диктува какво да се случи в определени сектори. Такъв пример е дебатът от последните дни за изборният кодекс визирайки натиска на ДПС да се агитира на чужд език и уседналостта. Георги Първанов допълни, че по този начин се създава излишно напрежение, а държавата има нужда от обединение. АБВ предлага именно национално съгласие. Едната от основните теми ще бъде темата за демографската политика.

Георги Първанов: Задкулисен властови център управлява държавата

Създадохме АБВ, защото не сме съгласни с това някой ей така да може да реши, че се отказваме от идеи, за които сме се борили и в които ...

Водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин коментира пред гражданите на Балчик липсата на прозрачност при изпълнението на обществените поръчки, както и изразходването на публичните средства. Той представи своята идея – цялата информация свързана с изразходването на подобни средства да бъде качена в интернет и да бъде достъпна на всички граждани включително и спечелилите проекти и техните изпълнители по инвестиционната програма на правителството.

Ивайло Калфин подчерта, че АБВ не води война с БСП, а иска промяна на начина, по който се прави политика в България. Ако АБВ утвърди мястото си сега на предстоящите избори, претенцията за промяна в страната е напълно реална, коментира Калфин . АБВ не е рестартирана само, заради предстоящите европейски избори, а екипът ще работи, докато не постигне желаната промяна. По време на разговорите бе повдигнат въпросът за създаването на дискусионен клуб, и бе поет ангажимент такъв да се инициира в Добрич , за да се отговори на въпроси, които не са изчистени във времето. Една от първите теми може да бъде Добруджа като екологична зона на Европа.

АБВ е против добива на шистов газ. Присъстващите граждани пожелаха успех на инициативата, и изразиха желанието си АБВ да бъде фар в бурното море, за да може българският народ да се ориентира.

По-добре тройна, отколкото тайна коалиция, смята Първанов

Тройната коалиция стоеше много по-добре от тайната коалиция сега. Това заяви в студиото на „Лице в лице” президентът (2002 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика