Кадиев: Няма време, кога ще има оставка и кога ще са изборите?

9680
Кадиев: Няма време, кога ще има оставка и кога ще са изборите?
Снимка: БГНЕС

5.6 % ръст на икономиката, външният дълг е 16 % от БВП, бюджетен дефицит от 2 %. Мислите, че е България? Не, това е Ирак. При всичките си проблеми, все пак успява да прави сериозен ръст години наред, пише Георги Кадиев в социалната мрежа Фейсбук и сравнява цифрите с тези у нас, като развива тезата, че няма време за губене и затова днес на КСНС трябва да станат ясни датите на изборите и на оставката.

"Сега нека погледнем България. Среден ръст под 1 % за последните 6 години, външен дълг около 23 % от БВП, дефицит вероятно ще надмине 2 %, освен ако не замразят заплати, пенсии и бонуси.

Сидеров си иска избори през юли, заговори за образователен ценз

На 27 юли може да има избори. Надявам се да има дата след днешния Консултативен национален съвет. Това каза лидерът на „Атака&rdq...

Парализирани публични системи, липсващи институции, заплахи за убийства, корумпирани политици.

Само за няколко месеца България се върна в началото на 90-е години. Унищожаваме икономиката си ден след ден- с корупция, политици- пионки, слабо правителство. Продават ни ГЕРБ като най-малкото зло, а те всъщност са от големите злини", прави извод Кадиев.

В поста си той прави коментар в числа:

"От икономиката по-важно няма. Пази банковата си система, пази институциите, помагай на бизнеса. Той създава работни места, не държавата. Бъди привлекателен за инвеститорите, бъди предвидим.

Правителството на Орешарски е пълен провал. Безхарактерност, безидейност, никакви реформи.

Борисов подскочи като ужилен на твърдението, че подал оставка след съвет на Пеевски

Вярно ли е дали Делян Пеевски е посъветвал Бойко Борисов да си подаде оставката като премиер? Според самия Борисов ередно Иво Инджев, к...

Когато бях студент в Харвард, дойде президентът на Коста Рика. Разказа как 6 месеца убеждавал всяка сутрин президента на Интел да инвестира в страната. Ден след ден след ден след ден. Днес този завод произвежда 5 % от БВП на Коста Рика и е 20 % от износа им.

Или гледайте "Принцесата на Монако", върви по кината в момента. Ще видите каква страна е Монако през 1962 - с 95 % от приходите си от данък хазарт. И каква е днес - с 3 % от данък хазарт и голям друг бизнес.

Това са огромни структурни реформи. Изискват време, воля и политици.

Надявам се днешното заседание на КСНС да даде ясна времева перспектива как се развива ситуацията: кога се подава оставка от МС, кога се разпуска парламента, кога са изборите. НЯМА ВРЕМЕ.

Трябва да излезем от настоящата агония на връщане с 20 години назад. И да продължим напред".

Ако няма оставка, за какви предсрочни избори говорим, попита Първанов

Трябва да има бързи, но не прибързани избори. Това е моята тезата. Избори на 25-ти – 30-ти юли ще са само от полза на „техн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика