Как депутатите коментираха ареста на бившия премиер Бойко Борисов

4450
Как депутатите коментираха ареста на бившия премиер Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Това е знак, че в България никой не трябва и не е над закона и че в България вече има нулева толерантност към корупцията. Това каза председателят на парламента от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев по повод ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов.

По думите му всичко е било в рамките на закона и не е имало показност, на каквото сме били свидетели в миналото. Минчев каза, че не е бил информиран предварително за акцията на полицията.

Той коментира, че дали ще има намеса и на Европейската прокуратура ще зависи от евентуалното обвинение към Борисов и другите задържани.

Законът трябва да е равен за всички независимо какъв си в момента или какъв си бил. Не виждам нещо лошо когато някой е нарушил закона, то той да бъде задържан. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев.

"Аз лично знам поне 50 случая, за които Бойко Борисов трябва да бъде разследван", заяви на влизане в Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента генерал Атанас Атанасов.

"Гледам ги колко са изплашени и са отишли снощи в Банкя. Страхуват се, защото ако техният главатар бъде осъден, каква е тяхната съдба? Аз ви казах, че бих се изненадал ако прокуратурата го задържи за постоянно", добави Атанасов.

На въпрос дали има връзка посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, Атанасов каза, че това е "някакъв фон."

"Едва ли. Може някой, който е правил сценария да го е предвидил", заяви съпредседателят на "Демократична България".

„Научих от медиите за ареста на Бойко Борисов“, каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

По думите му той не е разполагал с информация предварително какво ще се случи. „Не съм прокурор и нямам представа какво ще се случи оттук нататък“, каза още Йорданов.

Той е категоричен, че кабинетът не е застрашен от тази ситуация.

Политолог: Арестът на Борисов едва ли е свързан с посещението на Кьовеши

Не смятам, че българската позиция по отношение на Украйна и позицията на ГЕРБ и Бойко Борисов имат нещо общо с ареста му. Това мнение и...

"Чувството ни за справедливост толкова отдавна не беше похранвано с нещо подобно, че дори ни е трудно да се зарадваме", заяви при пристигането си в парламента Виктория Василева от "Има такъв народ".

"Едно добро начало. Надявам се да има продължение този филм и да е дълъг сериал, а не само късометражен филм", каза още тя.

"Сега нека да видим какви действия ще предприеме прокуратурата и полицията", заключи Василева. Тя не е изненадана от позицията на ГЕРБ, които са недоволни от ареста.

"Очакваме следващите ходове на прокуратурата, за да разберем повече“, каза депутатът Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

По-важният въпрос за него е дали са събрани достатъчно доказателства срещу арестуваните и как ще реагира прокуратурата, защото по думите му тя от години разпъва чадър върху бившите управляващи.

Делян Добрев: Арестуването на Бойко Борисов е димка

Какво се готвят да направят управляващите Кирил Петков и сие, за да им трябва тази димка? Това е димка, за да отвлече вниманието на общ...

„Изпитвам съмнения, че българската прокуратура може да бъде адекватна и специално главният прокурор Иван Гешев. Трябва да видим дали МВР си е свършило работата в случая“, каза още Мирчев.

Мирчев не разбира реакцията на депутатите от ГЕРБ, които, по думите му, са се държали като „фамилия на мафиотски бос“.

„Арестът на Бойко Борисов е доста странен на фона на визитата на американския министър. Доколкото виждам, не става дума за качествено нови сигнали, за които лидерът на ГЕРБ да е задържан", каза на влизане в ПАРЛАМЕНТА лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов.

„Притеснява ме, че България може да се окаже замесена във военен конфликт. „Възраждане” няма да го допусне"", категоричен бе той.

Според него, ако Борисов е невинен, ще може да го докаже по време на съдебния процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика