Калфин: Доволен съм от постигнатото

595
Калфин: Доволен съм от постигнатото
Снимка: БГНЕС

Оттеглям се от правителството по решение на ПП АБВ. През последната година и половина положих много усилия за това в България да има по-високи доходи, повече работни места и повече справедливост и предвидимост в социалните системи. Доволен съм от това, което постигнах. Остава и още много работа за моите наследници. Това заяви вече бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който по-рано днес подаде оставка.

Той благодари на премиера и на колегите си от Министерски съвет за съвместната работа, става още ясно от прессъобщение на социалното ведомство.

Реформатор: АБВ бяга от неслучилата се социална реформа

С оттеглянето на подкрепата си АБВ прави политически маньовър. Това е опит на партията да избяга от неслучилата се реформа в социалната...

Междувременно оставката бе коментирана от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Премиерът е човек, който винаги се съобразява с личните решения на всеки един. Когато някой си подаде оставката, премиерът винаги я приема, защото на сила хубост не става", заяви той, цитиран от "Фокус".

„Явно не е имало искреност във всичко, което сме правили досега. Премиерът, в типично негов стил, винаги е бил максимално широко скроен, за да даде възможност всеки да прави политика, за сектора, който е оглавявал и е заемал министерска позиция. Тук искам да кажа, че не са били малко случаите, когато просто са се правили кадрови назначения, които са били само, за да се обслужват определени политически цели, а не да се търсят националните приоритети и реализирането на националните политики”, посочи още Цветанов.

Той уточни, че Калфин е бил поканен в кабинета като добър експерт. „Тук не трябва да имаме съмнения за неговите качества, защото той направи една пенсионна реформа, която беше подкрепена от парламентарното мнозинство. Винаги сме смятали, че трябва да трябва да бъдем солидарни в подкрепата за секторните политики на съответните министри. Явно не сме достатъчно обиграни в политическите игри, но когато влязохме във властта през 2014 година и формирахме коалиционното правителство със допълнителна парламентарна подкрепа от АБВ и ПФ имахме една единствена цел – да стабилизираме страната”, коментира Цветанов.

После изрично отбеляза старта преди няколко седмици на проучванията за добив на нефт и газ в Черно море.

Ивайло Калфин подаде оставка, Борисов я прие

Министър-председателят Бойко Борисов прие депозираната оставка на вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на тру...

"Нека да си припомним, че само преди няколко седмици започнаха проучванията за добив на нефт и газ в Черно море. И знаете какво алармира премиерът точно преди месец и половина - че по всяка вероятност на база това политическо решение и продължаването за подобни добиви на газ и на нефт в Черно море, може да се очакват политически трусове в страната", каза Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика