Калфин: Коалицията работи, в правителството няма какво да делим

4337
Калфин: Коалицията работи, в правителството няма какво да делим
Снимка: БГНЕС

"Имаме една година опит в коалицията. Като цяло коалицията работи. Нямам спор с Владислав Горанов, Румяна Бъчварова, Божидар Лукарски.

В самото правителство атмосферата е кохерентна и няма какво да делим". Това каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Калфин: Предлагат се законови промени за улесняване на издаването на "синя карта"

С промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност се предлага и улесняване на процедурата за издаване на "синя карта". Тов...

„В управлението винаги е възможно да се отиде на избори, но резултатите най-вероятно ще са същите. Въпросът е дали трябва да се прави това упражнение”, заяви Калфин.

Той обясни, че политическо поведение е важно и министрите не са тук да изнудват за повече пари за отбрана или сигурност например, допълва Topnovini.bg.

Той коментира и ситуацията с майките и протестите, като подчерта, че подкрепата към тях започва с регистрирането в Бюрото по труда.

„Безотговорно е една майка да изостави детето си. Държавата може да помогне, но все пак това е инстинкт. Децата са най-важното нещо”, добави вицепремиерът.

Във връзка с диалога с протестиращите майки, Калфин заяви, че е поел ангажимент да ги потърси и да проведе разговори по всичките им искания.

Калфин: ДСБ маневрира за позициониране преди избори

Излизането на ДСБ в опозиция е маневра за позициониране преди избори на партията. Това каза в ефира на БНТ социалният министър Ивайло К...

„В момента 2/3 от децата получават обезщетения. Ако всички деца получават по 60 лева, това ще отиде на около 1 млрд. лева. Имаме определено количество средства, които разпределяме. Заемите не трябва да отиват за ежедневна консумация, а за инвестиция”, категоричен бе Ивайло Калфин.

По-рано Калфин заяви, че категорично не е съгласен, че държавата няма политика по отношение на децата.

"Нека да обсъдим това, което те (протестиращите майки - бел. ред.) предлагат. Аз не съм съгласен, че държавата няма политика по отношение на децата, напротив, има. Готов съм да я огледаме цялата, разбира се, там да участват и представителни организации. Да я огледаме цялата и ако има по-добри идеи, нека да я променим, но тогава ще трябва да променим всички параметри, включително и съществуващите", каза Калфин.

 

 

Калфин е готов да се срещне с протестиращите майки

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви пред Дарик, че е готов да покани на разговори протестиращит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика