Калфин е готов да се срещне с протестиращите майки

4260
Калфин е готов да се срещне с протестиращите майки
Снимка: АБВ

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви пред Дарик, че е готов да покани на разговори протестиращите майки.

Вчера до него е пристигнало писмо от жените и той ще се срещне с тях. Калфин категорично не е съгласен, че държавата няма политика по отношение на децата.

Възмутени майки: Защо 43% от българските деца живеят в бедност?

За да има каквато и да е друга политика, трябва да има демографска политика. Искахме разговор с държавните мъже и жени, но никой не отк...

"Нека да обсъдим това, което те предлагат. Аз не съм съгласен, че държавата няма политика по отношение на децата, напротив, има. Готов съм да я огледаме цялата, разбира се, там да участват и представителни организации. Да я огледаме цялата и ако има по-добри идеи, нека да я променим, но тогава ще трябва да променим всички параметри, включително и съществуващите", каза Калфин.

По злободневната тема от деня на въпрос кое за него е по-вероятно - да остане настоящата управляваща коалиция, да има нова коалиция в този парламент или да има предсрочни парламентарни избори, Калфин отговори: "Важно е какво решение ще вземе Реформаторският блок като цяло и в крайна сметка ще бъде преценка на ГЕРБ дали ще отидат на избори или не. На някои хора им пораснаха крила след местните избори. Не мисля, че ако изкараме зимата със служебно правителство и нови избори, ще има голяма радост в избирателите, но в крайна сметка ГЕРБ ще реши дали е готов да сменя конфигурацията, ако Реформаторският блок се оттегли".

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика посочи, че за него думата на 2015 година е "промяна" и се позова на работата си - пенсионната реформа, новият начин, по който се отпускат помощи за деца, промяната в подхода към европейските средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика