Калфин намекна за Костадин Паскалев за кандидат за президент

793
Калфин намекна за Костадин Паскалев за кандидат за президент
Снимка: БГНЕС

Ние сме готови за диалог. Ние държим на принципите си. Засега от БСП отказват разговор. Чакахме след конгреса да бъдем потърсени, нека ни потърсят от там – няма такова нещо. Това каза бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в коментар за издигане на обща кандидатура за президента от страна на левите партии.

На въпрос дали АБВ би се събрала с БСП и Движение 21 Калфин отговори: "Какво значи да се съберем? За една подходяща кандидатура, ако има желание, би могло."

Калфин: Диалогът между АБВ и БСП е задължителен

„Трябва да се опитаме този път да намерим малко повече съгласие върху това кои са тези, които ще подкрепят един кандидат за прези...

Помолен да уточни конкретно име на кандидат, издигнат  от АБВ Калфин каза, че "Не е сериозно да се говори за имена преди да уточним принципа." Калфин заяви, че вероятно ще се обсъждат няколко кандидатури: "Може би Костадин Паскалев би могъл да е една добра кандидатура."

На въпрос дали Георги Първанов има амбиция да се кандидатира за трети мандат и дали са отправили запитване към Конституционния съд Калфин заяви: "Засега нямаме решение, умишлено нямаме решение, защото не искаме да налагаме кандидат преди да се седне на масата. Ние не може да питаме Конституционния съд, защото няма как."

По думите му Росен Плевнелиев е станал "предмет на комични спекулации. Той е неизбираем, сигурно е положил много старание, но на България му трябва различен президент."

"Оценка да дам на министър за 10 дни не е сериозно", каза Калфин в отговор на въпрос каква е оценката му за новия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова. Според него Русинова "има дълъг опит, работихме много добре, очаквам да продължи започнатото и да има собствени приоритети."

Калфин: Левицата има шанс на президентските избори

Левицата има шанс на тези избори, но този шанс ще бъде реализиран, само ако тя е достатъчно консолидирана и има убедителни кандидатури....

В коментар за спряната поръчка за служебни автомобили Калфин каза: "Нейно право е, не е скандална поръчката. Това е внушение, не прави чест, не става въпрос за луксозни автомобили. С тях много се пътува и замества едни стари опели, които непрекъснато стоят за ремонт. Това не е проблем и не мисля, че е тема, която трябва да е обсъжда."

Припомняме, че новият социален министър Зорница Русинова прекрати скандалната поръчка за 10 нови луксозни автомобила, която предишното ръководство на Министерството на труда и социалната политика беше обявило. Това личи от обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки, подадено на 20 май. 

Поръчката, която изглеждаше написана за предопределен победител, беше обявявана на два пъти по време на Ивайло Калфин и породи силно възмущение.

В първия си вариант тя беше за 600 000 лева с ДДС и с откровени дискриминационни изисквания - имаше задължително условие колите да са черен цвят, автоматик и 4х4.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика