X
 
 

Кандидат кметове се топят пред главния прокурор

2090 0
photo of Кандидат кметове се топят пред главния прокурор
Снимка: Севдалин Чандъров
Надпреварата за кмет на Неделино се изостри до драматична степен преди началото на предизборната кампания.

Всичко започна с постове във Фейсбук, публикувани от кандидата на АБВ Севдалин Чандъров срещу сегашния градоначалник Боян Кехайов- незавим, подкрепен от ДПС и БСП.

Появиха се постове със съдържание от типа: „УВАЖАЕМИ НЕДЕЛИНЦИ,ПРИЯТЕЛИ ОТ КМЕТСТВАТА , БЛИЗКО И ДАЛЕЧ, ИЗЛЕЗТЕ И ПО ЕДИН ЛАЙК С ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА ВСИЧКИ ТИЯ ПОГРЕБАТЕЛИ НА ЕДНА ОБЩИНА НА 27.10.2019 год. УДАРЕТЕ .ВСИЧКИ СЕ ПОЗНАВАМЕ, НЕ МЪЛЧЕТЕ.ЧЕНГЕТО СИ ОТИВА С ТАЯ МАФИЯ. НЕКА ПРЕВЪРНЕМ ГРАДЧЕТО НИ В ПО ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВОТ КАКТО ПРЕДИ.ИМА НАЧИНИ, НЕ НА ОТЧАЯНИЕТО ,ДА СПРЕМ ПОТУРЧВАНЕТО В ИНТЕРЕСИТЕ ФАМИЛНИ НА ЧЕНГЕТО!ЗАРАДИ ТАЯ БАНДА ЕДНО УЧИЛИЩЕ СЕ ЗАТВОРИ .УТРЕ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ОТ СУ **СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ **Е ЗАТВОРЕН И ИЗОЛИРАН 4 ЕТАЖ НА ГИМНАЗИЯТА. ДА ВИЖТЕ ГИ ДОБРЕ,ЧАКАТ ПРЕФЕРЕНЦИИ ! НЕ НА МАФИЯТА!“

Десетки подобни са публикувани на профила на Севдалин Чандъров, заради които кметът Боянов е подал сигнал както до полицията, така и до прокуратурата.

Конфликт на интереси при бивш кмет на Неделино, опростил дълг на фирмата си

Нарушение на закона е извършил бившият кмет на Неделино Стоян Беширов, внасяйки докладна да се опростят задължения на фирма, ръководена...

"Сигнализирах главния прокурор и полицията за публикуваната от него във фейсбук информация, съдържаща обида и клевета, насаждаща етническа и религиозна омраза в обществото, защото той ме квалифицира като организатор на мафия, пише за създаване на престъпна група. Посочил ме е в мои снимки в униформа и ме е квалифицирал като хитлерист, нацист. Аз му нямам профила, но хората ми ги предават тези неща, които са обидни квалификации и ме накърняват. Пришива ми политически партии, в които аз не членувам. Затова съм подал сигнал до полицията и прокуратурата, за да вземат мерки, защото разделението на обществото по религиозен или етнически принцип не е добре в една кампания, която стартира всеки момент. А аз събирам вече документи, за да заведа дела по граждански ред, защото квалификациите съдържат обида и клевета. Казва: "Те откраднаха общината". Нека докаже какво сме откраднали“, коментира Кехайов.

В отговор на неговото оплакване Чандъров също подава жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

В нея той уточнява, че използва  думите „ченге“ и „мафия“ и др. като термини, които се използват в книги и филми. Твърди, че никога не би насадил омраза, докато Кехайов пращал свои близки да го заплашват с убийство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители