Карадайъ към Борисов: Доган не каза, че си незаменим

10950
Карадайъ към Борисов: Доган не каза, че си незаменим
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган не е казал, че ДПС не може да управлява България, а че това няма да е достатъчно. Така настоящият председател на Движението Мустафа Карадайъ обясни какво е имал предвид Доган в предколедното си обръщение.

Според Карадайъ, който разтълкува думите на метора си по време на визита в Млечино, Бойко Борисов и Цветан Цветанов не са разбрали напълно какво им е казал Сокола. Припомняме, че премиерът и дясната му ръка в ГЕРБ нарекоха Доган "мъдър", защото е дал картбланш за сегашното управление.

Каракачанов за Доган: В ДПС има умни хора, които мислят правилно

След председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов се съгласи с по...

По думите на Карадайъ трябвало да се разбере, че БСП не е готова, а не, че ГЕРБ е незаменима. Погрешно било тълкуванието, че Доган казал едва ли не, че само Бойко Борисов може да управлява, каза действащият председател на ДПС.

Елитът на ДПС пристигна в ардинското село, за да отбележи с възпоменателен митинг-мевлид годишнина от първия мирен протест срещу смяната на имената, съобщава "24Родопи".

"Гответе се да управляваме държавата, но подготвени, а не като тези. Премиерът направи грешен прочит на анализа на почетния председател Ахмед Доган на коледното тържество. Господин Доган каза, че не сме готови да управляваме по изискванията на днешното време, но ние си знаем и затова се подготвяме. А, един, който заема длъжността премиер днес, направи погрешен прочит на този анализ. Осем години държавата върви по инерция. Ние, не сме готови, но се подготвяме, Борисов дори не знае, че не е готов", заяви Карадайъ.

Не сме казали и това, че няма да има вот, обясни още председателят на ДПС. "Напротив има решение на Централния съвет на ДПС и докато има фашисти и националисти във властта, не вот, а ще има вотове. А господин Доган в своя анализ ясно подчерта, че има една граница, която не трябва да се прекрачва. Но никой не е казал, фашисти и националисти да останат в властта. Доган не е казал, че няма да има вот", добави Карадайъ.

Коледна картичка от Доган за управляващите

Вотът на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да коригира и насърчи правителството. Това казва в коледната си реч вечн...

Замира ли ДОСТ?

Същевременно турският вицепремиер Хакан Чавушоглу, който беше поканен от ДОСТ да дойде в село Могиляне утре, 26 декември, е казал в Бурса, че няма да уважи поканата. Чавушоглу бил поканен от ръководството на ДОСТ преди повече от месец да се поклони на гроба на 17-месечната Тюркян, убита на 26 декември 1984 година по време на мирен протест, а после да държи реч пред паметника "Тюркян чешма".

ДОСТ не проведе и паралелен митинг в Млечино, партията няма да има прояви и в Могиляне, Момчилград и другите села. Лютви Местан само щял да поднесе цвета на гроба на Тюркян Фейзулла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика