Караянчева: С работата на парламента можем да наваксаме и по време на ваканциите

2141
Караянчева: С работата на парламента можем да наваксаме и по време на ваканциите
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи парламентът да спре своята работа и да се събира само за да гласува актове, свързани с извънредното положение. Караянчева се мотивира с препоръките на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса, които ясно оказват как гражданите трябва да спазват необходимата социална изолация.

С работата на парламента можем да наваксаме и по време на ваканциите, но човешкият живот няма как да го наваксаме, поясни още Цвета Караянчева в становище на вносител на предложението за работата на парламента по време на извънредното положение.

Парламентът спира работа заради коронавируса докато сме в извънредно положение?

Да бъде спряна работата на парламента "на място" до изтичане на извънредното положение заради коронавируса. Това предложение ще направи...

"В момента нацията ни показва изключителна дисциплина, хайде и ние да не вървим в обратната посока. "Призовавам ви да сме на висотата на останалите граждани. Демокрацията можем да я опазим и като сме в карантина, като си помагаме едни на други, защото виждаме как цялото общество се мобилизира. Как хората си помагат. Колко много доброволци имаме. Когато сме единни в бедата, ние можем да победим. Благодарим искрено на всички, които работят на първа линия. Аз само ще кажа: нека Бог да им помага и да ги пази", коментира още Цвета Караянчева.

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин заяви от своя страна, че след това предложение, парламентът трябва да се свика още веднъж - за да гласува оставката на правителството и за да се свикат нови избори.  Вместо да се опитаме заедно да търсим работещите решения, заключваме парламента и ще се събираме, когато хрумне на председателя на ГЕРБ, коментира още Вигенин.

Според Валери Жаблянов от БСП разпускането на парламента е диктатура. Лючезар Иванов от ГЕРБ коментира, че "сякаш тук събрани народните предтавители не сме от тази планета. Нещата, които се случват около нас, болните наши близки, които всеки ден се увеличават, не ни касаят. Седя, слушам, гледам - не мога да повярвам. Всеки ден от екраните медицинските експерти излизат и казват колко от нашите съграждани са поразени от тази невидима болест", отбеляза още Иванов в своето изказване.

В допълнение Караянчева каза още: "Нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цвета на нацията, да бдим да не се повтори Чернобил".

Караянчева: Нека бдим да не се повтори Народният съд и Чернобил

Нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цветът на нацията, да бдим да не се повтори Чернобил. Това каза председателят ...

Утре сутрин в огледалото си задайте въпроса какви глупости сте говорили в Народното събрание, ако някой от вашите познати легне в болницата и животът му е на косъм, каза народният представител от ГЕРБ Маноил Манев, цитиран от агенция "Фокус". Според Антон Кутев от БСП спирането на работата на парламента е престъпление срещу държавността. "Само след няколко месеца това ще падне върху управляващите и върху бъдещето на страната", счита още Кутев. Явор Божанков от Левицата отбеляза на свой ред, че българският парламент е заседавал по време на война и чума, "а днес сме напът да ни запомнят като дезертьори и страхливци".

Никой не е казал на БСП, че ще има извънредно положение 10 години - колкото по-скоро свърши, толкова по-добре и за нас, отбеляза и народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Темата с коронавируса продължава и в нашия блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com