X
 
 

Караниколов: България само спечели имиджово от "Volkswagen"

2401 2
photo of Караниколов: България само спечели имиджово от "Volkswagen"
Снимка: БГНЕС
"България само спечели имиджово, защото всички чуха, че България има интересен бизнес климат, щом "Volkswagen"от всички европейски държави, които сме в конкуренция, остава само една, и то забележете – с два терена, за нас беше много имиджово." Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю за БНТ.

Той посочи, че решението къде "Volkswagen" да построят своя завод очевидно е много трудно и за самите тях.

Наблюдават язовирите заради поройните дъждове

По нареждане на министъра на икономиката Емил Караниколов, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ засилва контр...

"Решението къде отидат е проблем за "Volkswagen". Явно не е лесно, те трябваше да вземат решение в началото на годината, в средата на годината, миналия месец. Те не взимат това решение", допълни той.

Министърът на икономиката обеща, че ще уведоми какво е било взетото от "Volkswagen" решение веднага щом то бъде официално оповестено.

"Но нека все пак да кажем, че България остана единствената държава, и това се разбра навсякъде, от всички в Европа, която остана в борба с Турция. Какво ще е решението за инвестиране в завод за двигатели с вътрешно горене: дизелов и бензин, ще си го споделим, обещавам, след решение на "Volkswagen". Нещо много важно: тук имаше много сериозен екип на Volkswagen, много сериозни техни консултанти. Мисля, че за българската администрация: и държавна, и общинска тази около една година контакти бяха безценни. Ние научихме много неща. Ние сме готови и истината е, че не спираме да търсим стратегически инвеститори", допълни Караниколов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...