Караниколов: Ще искам веднага да се възстанови лицензът на "Емко"

2972
Караниколов: Ще искам веднага да се възстанови лицензът на "Емко"
Снимка: БГНЕС

Ще разговарям с МВР да получим своевременно по-бързо информацията. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов след среща с група от протестиращите от заводите „Емко“, предаде БГНЕС.

Конкретният ми ангажимент към всички е, че ако в констатациите няма нещо, което да застрашава живота и безопасността на населението и на работниците, лично веднага ще искам да се върне действието на спрения лиценз за внос и износ. От тук нататък ще имаме диалог по всички други теми, които поставихме, включително и по нормативната база“, заяви Караниколов. Той посочи, че диалогът по нормативната база ще бъде с всички производители във военнопромишления комплекс.

По-рано днес преди протеста на оръжейниците, от икономическото министерство напомниха, че решението лицензът за внос и износ на фирмата да бъде спрян за срок от 6 месеца е на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност.

На 25 септември 2017 г. там е получено писмо от Главна дирекция „Национална полиция“, в което се заявява, че докладът от приключилите проверки ще бъде предоставен най-късно до 4 октомври. Ангажимент на съпредседателите на Съвета е на 6 октомври да бъде свикано извънредно заседание, на което да бъде разгледан докладът и ако нередностите са отстранени, лицензът на фирма „Емко“ да бъде възстановен.

След срещата днес икономическия министър каза, че ще говори, „ако може още утре докладът да е представен“. „Веднага щом имам доклад, имам уговорка какво ще направим и междуведомственият съвет ще бъде свикан извънредно при всички положения. Разчитайте на това, но преди това имам и един друг ангажимент“, каза Караниколов пред репортерите.

„Направихме положителна крачка. Крачка към диалог, което отдавна искаме и ако диалогът продължи, аз продължавам да храня надежди, че всеки проблем между нас и българското правителство ще бъде решен. Няма по-ценно, стойностно и правилно нещо от диалога, независимо какви противоречия има между две страни. Ето започнахме диалог, затова благодаря на министъра. Поети са определени ангажименти по начина, по който заедно действаме. А той е, да бъде обективен начина на отношение към нас“, каза Славчо Димиев - директор обособено производство в завод на „Емко“ в Трявна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямаме вътрешни противоборства": Росен Желязков повежда евролистата на ГЕРБ, но без Мария Габриел в нея

ГЕРБ и "Възраждане" в парламента: Приятел в нужда се познава (СНИМКИ)

Фандъкова: Ще продължим да работим за София

Татяна Дончева: Със закона за хазарта беше ударен бизнес, неподчинен на Пеевски и ГЕРБ

Последен ден за регистрация на листите в ЦИК

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика