Касабов: Велизар Енчев е като Тити Папазов - не е новина като плаче

26405
Касабов: Велизар Енчев е като Тити Папазов - не е новина като плаче

Ние си познаваме колегата Енчев – няма драма, има малко драматургия. Сигурно ще има и втора, и трета серия. Това заяви Валентин Касабов, заместник-председател на парламентарната група на „Патриотичния фронт” (ПФ), който беше обвинен от бившия журналист от СКАТ и вече депутат Велизар Енчев, че го е заплашвал с бой заради гласа му срещу кандидатурата на Бойко Борисов за премиер.

За да ви кажа каква е ситуацията, това е все едно да правите новина всеки път, в който Тити Папазов се разплаче. Другарски съд срещу Енчев не е имало, категоричен беше Касабов. Велизар Енчев единствено има забележка от Патриотичния фронт заради поведението си, твърди Касабов.

Още на местните избори може да бъде въведено задължителното гласуване

Има възможност задължителното гласуване да бъде въведено още на местните избори, които трябва да се проведат през следващата година. То...

Заместник-председателят на ПФ отрече да е имало натиск депутатите от групата да подпишат декларация, че ще напуснат парламента и ще отстъпят мястото си на следващия в листата, „ако се заиграят с друга парламентарна група”. Това е морален акт, няма юридическа стойност. Всички подписахме, това сме го говорили още преди изборите. А г-н Енчев няма да го изключваме, подчерта Касабов.

Задължително гласуване и енергетика

Според Валентин Касабов е съвсем реално задължителното гласуване да стане факт още за следващите местни избори. С него ще се намали влиянието на ДПС, смята той. Един от вариантите да се случи това е да се направи референдум. Това обаче ще струва пари – около 22 млн. лева. Ще трябва да се промени обаче и Закона за референдумите, защото за да е валиден плебисцитът, трябва да излязат поне толкова хора, колкото са гласували на последните парламентарни избори, разказа депутатът от ПФ.

ДПС е ясно защо плаче срещу мярката – ще загубят 60-70 хил. гласа. Те си впрягат по-голямата част от електората – „лумпени”. Като не можеш да говориш български, няма да гласуваш в България, заяви Касабов. България не е мултинационална държава – „те така почнаха с едно малко камъче, навремето в Косово”, добави „патриотът” по отношение на новините на турски език.

Новините на турски език може да отидат към регионални предавания на БНТ

Новините на турски език могат да бъдат махнати от БНТ1 и да отидат към регионалните канали на националната телевизия. Идеята е тези нов...

Засегнат беше и въпросът с цената на тока. Трябва да има ревизия на енергетиката – ние смятаме, че това може да стане и дори да има поевтиняване на тока. Всички топлоцентрали работят с руска газ, която я купуваме за над 600 долара на 1000 куб. метра, а в Германия е около 300 долара. Имаме едни „руски националисти тука” – защо не натиснат големия брат за по-евтина газ, попита Касабов, визирайки „Атака”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика