Касим Дал проявява интерес към сътрудничество с Местан

5483
Касим Дал проявява интерес към сътрудничество с Местан
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Свобода и достойнство" Касим Дал не изключи възможността да работи заедно с Лютви Местан, особено ако бившият лидер на ДПС реши да прави своя партия, съобщава 24rodopi.com.

Дал е един от изключените от ДПС след конфликт с Ахмед Доган. По времето, когато това стана, Дал беше сочен и за човек, на който Турция разчита изключително много, за да засилва влиянието си сред турското малцинство в България. Сега "Свобода и достойнство" е част от Реформаторския блок.

Главен герой в скандалния "България, моя земя" напусна ДПС

Кметът на Джебел и областен лидер в Кърджали Бахри Юмер реши да напусне ДПС. Като мотив за напускането той посочи несъгласието си с пол...

Междувременно областният ръководител на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, който е главен герой в скандалния филм на "Ал Джазира" "България, моя земя", продължи с директните нападки към почетния председател на Движението Ахмед Доган. "Разочарован съм, гневен съм от онова, което направиха с Лютви Местан. Не може така да се забиват ножове в гърба, не може да си седиш в Сарая и да режеш глави". Във филма на "Ал Джазира" Юмер говори на турски език и защитава гледната точка на турския етнос. Actualno.com потърси г-н Юмер за коментар на работното му място още на 22 декември, но от общината в Джебел ни казаха, че имаме грешка и затвориха. Досега няма и официално потвърждение Юмер да е подал оставка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика