Кирил Петков назначи „Феноменът 15/15“ от БСП за зам.-министър на земеделието. Кой е Момчил Неков? (ВИДЕО)

23601
Кирил Петков назначи „Феноменът 15/15“ от БСП за зам.-министър на земеделието. Кой е Момчил Неков? (ВИДЕО)
Снимка: Личен архив

Феноменът 15/15 от БСП Момчил Неков става зам.-министър на земеделието. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

На европейските избори през 2014 година никому неизвестният  дотогава в публичното пространство Неков имаше късмета да е номер 15 в листата на „Коалиция за България“, а същият номер се падна на коалицията в бюлетината. На изборите социалистите масово бяха зачеркнали номер 15 и в при квадратчетата за партиите и в кръгчетата за преференциите, което изстреля Неков на първо място в листата преди водача Сергей Станишев.

По повод назначението си за зам.-министър Неков написа във фейсбук: 

Скъпи приятели,

Днес отварям нова страница в живота си като заместник-министър в МЗХГ. Потенциалът на българското земеделие и родните продукти е голям и трябва да получи видимост и мястото, което му се полага. Ще положа всички усилия за тази кауза. А на вас желая светли празници и топли моменти с най-близките ви хора!

От Силистра до Брюксел

Бивш евродепутат с тъжна история за отношението към болното му бебе в лечебно заведение

"Дъщеря ми е с температура 40 градуса. Екстремно успяхме да я смъкнем. Носим я в Токуда по спешност. Влизаме в кабинет за преглед, къде...

Припомняме, че по време на кампанията за евродепутати 28-годишният тогава Неков заяви, че смята да строи паметник на хан Тервел в Брюксел.

„Има държави, в които има много по-голяма корупция от България. Относно мониторинга, надявам се в края на годината да се преборим и да е последният мониторингов доклад върху България. В тази връзка с определени проблеми с корупцията ние сами си създаваме тези проблеми. Това е въпрос на консолидация. Ние не водим ценностен европейски дебат, примерно кой какво би направил. Аз, ако стана евродепутат, искам да поеме още един личен ангажимент - искам да има паметник на хан Тервел в Брюксел. Той е международно признат. Той е спрял халифата да нахлуе в Европа. Това увеличава самочувствието, а впоследствие и увереността на една нация", заяви той по Дарик радио

След като беше евродепутат, Момчил Неков се кандидатира за кмет на Силистра, но не успя да спечели битката, която беше срещу настоящия градоначалник д-р Юлиян Найденов. След кампанията през 2019 година, фотографът Георги Марков заведе дело срещу Неков заради непозволено използване на негова снимка в предизборната кампания за местните избори. Според фотографа една от снимките му - останки от римската крепост на град Силистра, е била използвана върху девет билборда на бившия евродепутат. 

Наш евродепутат защити комунизма, много българи искали пак да се върне

Известният като "Любимец 15" евродепутат от квотата на БСП Момчил Неков безспорно блесна в пленарната зала на Европейския парламент. И ...

Момчил Неков участва в преговорите за съставяне на кабинет и говори по темата "Земеделие". Можете да чуете какво каза по темата след 1:23:00 

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков вчера стана ясно, че са назначени тринайсет заместник-министри, сред тях е и Момчил Неков. Той е магистър по международни икономически отношения от УНСС и доктор по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на Европейския парламент, като е работил в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Преди 2014 г. е работил в Комисията за защита на личните данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика