Кметът на Стамболийски забрани на "Възраждане" предизборно събитие, съдът отмени заповедта му

3155
Кметът на Стамболийски забрани на "Възраждане" предизборно събитие, съдът отмени заповедта му
Снимка: ПП "Възраждане"

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е издал заповед, с която забранява на партия "Възраждане" да проведе предизборно събитие на територията на общината. Решението на кмета е било обосновано с това, че с подобно събитие се рискува здравето на неговите съграждани. 

От партията обаче обжалват заповедта на Мараджиев и съдът уважава жалбата им и определя общината да заплати всички разходи по делото.

Казусът обаче не свършва дотук. Въпреки решението на съда кметът на Стамболийски отново забранява на партия "Възраждане" да проведе събитие на територията на града, но този път с аргумента, че по същото време подобно събитие са заявили от "ГЕРБ" и "Демократична България".

В прессъобщение, изпратено до медиите, от "Възраждане" уверяват, че въпреки повторната забрана на кмета, те ще изпълнят това, което са планували на територията на общината. 

"Нашата цел е никога повече да няма политици, за които партийният интерес стои над интересите на народа и които са готови да погазят закона, за да угодят на теснопартийни интереси. Некомпетентността и арогантността, присъщи на днешните управници, трябва завинаги да останат в историята. НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ТАМ! ОЧАКВАЙТЕ ПРЕДАВАНЕ НА ЖИВО ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ВЪЗРАЖДАНЕ - СТАМБОЛИЙСКИ @vazrazhdane.stamb", посочват в заключение от партията.

*На снимката: адв. Елена Гунчева, водач на листата на "Възраждане" Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com