Константин Тренчев поиска промени в Конституцията

12652
Константин Тренчев поиска промени в Конституцията
Снимка: БГНЕС

Нужно ни е ново Велико народно събрание и нова конституцията. Тази си теза повтори в интервю за Дарик радио лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. По думите му „има системна грешка в българския политически модел и тя се крие в настоящата Конституция, която винаги ще генерира кризи".

"По настоящата Конституция, не не можем да отлепим. Не искам да плаша читателите, обаче се очертава една твърде мрачна картина за близкото бъдеще", каза синдикалният лидер. Според него България не е Белгия, където може две години да няма правителство, но нещата си работят.

НФСБ настоява за незабавни предсрочни избори

България няма време за губене. При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондове...

Чакат ни тежки месеци, защото държавата е много зле, а българските политици не са готови за смели решения, предупреди още лидерът на КТ „Подкрепа". Той даде за пример състоянието на енергетиката, дефицита в НЗОК, дълговете на болниците и др.

По думите на Тренчев страната отново е забързала темпото на изборния цикъл както през 90-те години на миналия век.

Изпадаме в безвремие, каза президентът на КТ "Подкрепа" и изрази категоричното си мнение, че изборите трябва да са колкото се може по-рано. "Очертават се отделно вече политически твърде противоречиви и сложни комбинации. Пак няма да се миряса. Новите пак ще се оправдават със старите", коментира Тренчев.

"ДПС няма особено основание да се радва на победата си, защото трудно ще намери партньор, с който да играе в бъдеще", категоричен е Тренчев. В отговор на лансираната в публичното пространство възможност за потенциално партньорство с ГЕРБ, той каза: "Ако моят приятел от 1990 година Бойко Борисов иска да си разсипе партията, решението е негово. Както БСП плати данък, така и ГЕРБ ще плати данък. А на ДПС електоратът е монолитен. Те са на принципа "за когото се ожени мама, на него викаме "тати". Те нямат проблем, и с Далай Лама могат да се коалират".

ЦИК има готовност да организира предсрочни избори

ЦИК има готовност да организира предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха от ЦИК в отговор на въпрос дали е възможно да бъдат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика