Корман Исмаилов поиска ново коалиционно споразумение

18661
Корман Исмаилов поиска ново коалиционно споразумение
Снимка: БГНЕС

С вкарването на представители на Патриотичния фронт във властта те стават трети съуправляващ партньор и следва да има нови текстове в коалиционното споразумение, което е подписано между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това се казва в декларация на Народна партия „Свобода и достойнство“. Тя беше прочетена от лидера на формацията Корман Исмаилов в парламента.

Според документ в коалиционното споразумение трябвало да се допишат условия, които да гарантират, че няма да има действия на дискриминация и ксенофобия оттук нататък.

Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството

На среща с формацията вчера разговаряхме за вземане на решение по отношение на казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаил...

От партията на Исмаилов не одобряват преместването на новините на турски език от Канал 1 в БНТ2. Те смятат, че влизането на ПФ във властта прекрачва границата на възможния компромис и това може да компрометира Реформаторския блок, информира агенция ПИК.

Корман Исмаилов заяви, че е изненадан от настояването на ДСБ хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да подкрепят управлението. Той добави, че в ПФ са най-ретроградните елементи от бившата Държавна сигурност.

Лидерът на НПСД призна, че ако фронтът не подкрепя властта, тя ще стане зависима от ДПС, която била другото лице на ДС – малцинственото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика