Корнелия Нинова към управляващите: Освен в паралелна държава, живеем и в два паралелни свята

3102
Корнелия Нинова към управляващите: Освен в паралелна държава, живеем и в два паралелни свята
Снимка: БГНЕС

Най-накрая след три месеца правителството излиза с програма, но тя от отстъпление от предизборните им обещания. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира програмата на кабинета по време на заседанието на Националния съвет на партията.

„Програмата е отстъпление от предизборни обещания. Десетки приоритети т.е. липса на приоритети. Стотици мерки, които не са съобразени една с друга“, коментира Нинова.

Нинова не си представя БСП и ГЕРБ да имат общ проект за антикорупционен закон

Антикорупционното законодателство трябва да бъде прието по-бързо, но не си представям да обединим проекта си с този на ГЕРБ. Това каза...

В същото време тя пропусна да даде оценка на действията на нея като лидер и на партията, като само заяви, че БСП продължава изпълнението на своята програма без отстъпление от това, с което са се ангажирали пред хората в предизборната кампания. Нинова обаче предложи Националният съвет на партията да си постави стратегическа цел – справяне с бедността, и обяви, че освен това в новия политически сезон БСП ще предложи нов Закон за банката за развитие, тъй като към момента тази банка се е превърнала в инструмент за финансиране на 6-7 големи фирми в България.

Лидерът на левицата припомни, че през изминалия сезон от БСП са се ангажирали с политики за държавната и общинска собственост, политики за малки и средни предприятия, Закон за храните, Закон за ЧСИ, който представлява част от политиката на партията за борба с монополите, грижа за доходите и слабите хора.

Корнелия Нинова отправи остра критика към политиката на управляващите, като с този похват отново се върна на предложеният от БСП антикорупционен закон и на варианта на техните опоненти.

„Говорили сме си за паралелната държава, която краде по независими експертизи 10 млрд. лв. годишно от джоба на всеки българин. Само да припомня, че преизчислението на всички пенсии годишно струваше около 1 млрд. лв. Помощта за децата с увреждания струва 70 млн. лв. Виждате какво говорим на фона на 10 млрд.“, заяви Нинова, цитирана от агенция Фокус.

Проектът на антикорупционен закон: Ще има единен орган, който ще проверява властта

Новият проект за Закон за противодействие на корупцията предвижда единен независим антикорупционен орган да проверява декларациите за и...

„Освен, че живеем в паралелна държава, като че ли живеем в два паралелни свята - на управляващите и на реалния живот. Бих искала да ви цитирам няколко неща само от вчерашния ден, за да видите двете реалности.

Управляващите сутринта в Парламента: „Добрите новини бележат началото на новия политически сезон. Няма да отстъпим, както и досега от политиките за ликвидиране на неграмотността. Укрепването на обществения ред и сигурността продължават да бъдат сред законодателните ни приоритети. Няма да си затваряме очите пред криминогенната обстановка в страната“, цитира откъс от декларацията на Цветан Цветанов лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че на фона на картината, която е очертал Цветан Цветанов в парламента, вечерта по новините са съобщили за инцидент в Пазарджишко с 6-годишно дете, застреляло собственик на заведение; за баща, който се е дрогирал пред детето си в заведение; за агресия в метрото на София; за издирване на двама маскирани и други. „Обществото очаква алтернатива на това управление. И нека този политически сезон да бъде сезонът на алтернативата за „БСП за България“. Да започнем с антикорупционното законодателство, защото разбирам, че не можем да направим нищо друго, ако не спрем политико-бизнес-олигархичната мафия, която краде тези 10 млрд. лв., за да ги разпределим към онези социални слоеве, които имат нужда от тези пари. Антикорупционният закон е част от тази битка с паралелната държава“, допълни лидерът на БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика