Корнелия Нинова: "Продължаваме промяната" не са новата левица

4685
Корнелия Нинова: "Продължаваме промяната"  не са новата левица
Снимка: БГНЕС

Остава ни още седмица работа по програмата за управление. Тази седмица проведохме важни разговори, предстои и лидерския такъв. Това заяви Корнелия Нинова, лидер в оставка на БСП. "Важно е да има управление, за да изведем България от кризите, както и да продължим разграждане на досегашния модел на управление", разкри тя.

Корнелия Нинова разкри за среднощна среща с Петков и Василев

Дянков за преговорите за съставянето на кабинет: Безспорно ще е трудна коалиция

Има огромни разлики между евентуалните партньори, коментира още бившият финансов министър „Смятам, че през декември вече ще имам...

Според Нинова е важно да има помощ за децата, увеличаване на обезщетението за безработица, за земеделци - преразпределение на субсидията за по-голямо производство на плодове и зеленчуци.

БСП лидерката в оставка допълни, че е имало съгласие за нова ядрена мощност.

"Аз предложих Румен Радев и така той стана президент. Сега държавният глава бе преизбран - зарази система от действия и качества. Без сериозна работа от партийни структури също няма как да стане", коментира Корнелия Нинова по БНТ.

Тя не смята, че "Продължаваме промяната" са новата левица, защото нямат такъв тип мерки. ПП дойдоха като едно очакване за промяна. Нинова коментира и нощните кадри, на които Кирил Петков и Асен Василев пристигат в централата на БСП: "Нормално е по време на преговори да има късни разговори. Идват нормално и през главния вход на централата. Поканихме ги, за да обсъдим бюджет 2022." Корнелия Нинова още не е решила дали ще се кандидатира отново за председател на левицата.

Според нея вероятността за съставяне на кобинет е повече от 50%. Хората имат нужда от работещи правителство и парламент.

Преговори за коалиция: Бюджет 2022 няма да бъде приет по-рано от януари догодина

Бюджет 2022 трябва да бъде приет до края на януари догодина. Това решение взеха в последния ден от преговорите за съставяне на правител...

"Факт е, че ПП ни отне гласове. Това с новата левица ми е малко странно, защото колегите от ПП заявиха, че постигат десни мерки с леви цели. Не виждам да са новата левица чисто като политики, а и има още време пред тях да се избистрят като идеология. Те дойдоха като едно очакване за промяна", коментира Нинова. Новото правителство има обща цел и тя е в две посоки - да преведе хората през кризите и да започне истинското разграждане на досегашния модел на управление, заяви лидерът на БСП. Нинова приветства начина, по който се правят преговорите, че се излъчваха в реално време и всеки има достъп до тях. По думите ѝ тонът е позитивен, колегиален и уважителен, а БСП са удовлетворени че много от предложенията им се приемат или обсъждат.

"Да речем за децата - прие се нашето предложение за безплатни детски градини и ясли и безплатни лекарства за деца до 14 години. Прие се и помощ за младите семейства. За работещите хора се прие увеличаване на доходите, увеличаване на обезщетението за безработица. За земеделците се прие преразпределянето на субсидията, в по-голямата си част в производството на български плодове и зеленчуци. За здравеопазването - болниците да не са търговски дружества е принципно приет въпрос, остава да уточним как да премине тази реформа. Образование - прие се нашето предложение да се направи пълен преглед на учебниците, да се учат българските класици, както и да се намали броят на учебниците", обясни Нинова.

Въпреки многото различия в началото се е постигнало съгласие и за построяване на нова ядрена мощност. Корнелия Нинова не коментира нито имена, нито министерства, към които БСП би се насочила.

"Логично е спечелилата партия да си излъчи премиер - това е право на първата сила", коментира Нинова заявката на Кирил Петков за премиерския пост.

Корнелия Нинова все още не е решила дали наново да се кандидатира за председател на БСП на конгреса, който предстои на 22 януари догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика